Startlaphoz Csatlakozz!

Megtisztítanák a törvénytelenségektől a munkahelyeket

Tagokat toboroz a Liga Szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 24. csütörtök, 12:15

 Gaskó István, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke kedd délután Veszprémben tartott sajtótájékoztatót. Itt elmondta, hogy az 1988 őszén megalakult szakszervezet volt az első független szakszervezeti szövetséget Magyarországon. A konföderáció legfőbb célja, hogy tagszervezetinek és azok tagjainak érdekképviseletét ellássa, valamint a társadalom széles rétegeit érintő munkaügyi problémákat enyhítse. A Liga Szakszervezet ma Magyarországon a legdinamikusabban fejlődő szakszervezet, több mint százezer taggal rendelkezik – írja a vehir.hu.

   A Liga szakszervezetek idén januárban elindított legújabb projektjének célja a régióban való tagtoborzás, melynek eredményeként nő a szakszervezeti tagok száma, ezáltal erősödik  szervezetek képviseleti ereje és koncentráltabbá és hatékonyabbá válik az érdekképviseleti tevékenység.
 
   A taglétszám bővítése, valamint a kis-és középvállalatoknál foglakoztatottak szervezettségének növelése érdekében a régióban működtetett érdekvédelmi tanácsadói hálózat fiatal szervezőkkel bővült, akik munkájukkal és szakértelmükkel hozzásegítik a kkv-k alkalmazottait ahhoz, hogy szervezett munkavállalókká váljanak, ezáltal részesüljenek a szervezett tagság számára nyújtott előnyökből. Ennek érdekében a Liga minden megyeszékhelyen irodát nyit, ahol fiatal szakemberekkel próbálja segíteni a munkahelyi érdekvédelmet. A veszprémi irodában egy jogász és egy közgazdász kezdi meg a munkát. 
 
   Gaskó István hozzátette, hogy a Liga Szakszervezetek az egyetlen olyan érdekképviseleti szervezet, amely a munkavállalót egészen a per befejezéséig védi. A munkavállalók számára egy olyan csomagot nyújt, melynek fontos eleme a felelősségbiztosítás, ami a gondatlanságból elkövetett munkavállalói kármegtérítésben segít. 
 
   A tavalyi évben a megyében több mint 800 munkavállalót ellenőrzött a Liga, melyek 85 százalékánál valamilyen szabálytalanságot állapítottak meg. Ezt követően kezdeményezték Porga Gyula polgármester felé egy veszprémi érdekegyeztető fórum megszervezését. A Liga Szakszervezetek szerint a feketemunka és a munkahelyi törvénytelenségek visszaszorítására a megfelelő megoldást csakis a szociális párbeszéd erősítése, illetve a munkaadók és a munkavállalók még hatékonyabb kommunikációja és képzése jelenthet. 

Forrás: vehir.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tagokat toboroz a Liga Szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector