Startlaphoz Csatlakozz!

KSZOSZ: A korkedvezmény megvédésére hívunk minden érintett szakszervezetet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 04. csütörtök, 20:16
Sztrájk, országos útlezárási vagy forgalomlassító akció megszervezésének előkészületéről döntött ma a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata a korkedvezményes nyugdíj megtartása érdekében. A közlekedésiek rövidtávú célja, hogy rábírják a kormányt, legalább egy évvel, egy új rugalmas modell kidolgozásáig halassza el a korkedvezményes nyugdíj felszámolását.

  Jó kezdés volt a Mozdonyvezetők Szakszervezete ötletére szerveződött tegnapi – december 3-i – akció a korkedvezményes nyugdíj megmentésére, de az mindenki előtt egyértelmű, hogy ennél sokkal több kell ahhoz, hogy a kormány meghallgassa a szakszervezeteket, s legalább egy évre elhalassza a kedvezmény felszámolására kitűzött határidőt – hangzott el a KSZOSZ ma délelőtti kongresszusán. A mintegy 27 ezer tagot számláló közlekedési szakszervezet, s a mintegy 35 ezer munkavállalót tömörítő MaSZSZ közlekedési tagozatával egyetértésben úgy döntött, hogy elkezdik egy országos sztrájk, vagy egyéb figyelemfelkeltő akció előkészítését. Egységes akcióra hívnak minden, a korkedvezményes nyugdíjban érintett szakszervezeteket, más szimpatizáns ágazatokat és a civilekkel összefogva, a megmozdulásokat egyeztetve, az erőket összpontosítva indítják országos megmozdulásukat. Egyelőre az a cél, hogy a kormányt rábírják, legalább egy évvel halassza el a korkedvezményes rendszer megszüntetését, hogy legyen elég idő egy megfelelő rugalmas nyugdíjaztatási modell kidolgozására. Ehhez a KSZOSZ is felajánlj a szakmai segítségét. A kedvezmény még mindig 733 munkakörben dolgozó, összesen mintegy 100 ezer embert érint.

   A KSZOSZ és a MaSZSZ közlekedési tagozata is ez ügyben egy nemzetközi szervezet, a 7,1 millió tagot tömörítő IndustriAll támogatását is maga mögött érezheti, a főtitkár ugyanis a nemzetközi tagsága nevében Orbán Viktornak címzett levélben szólította fel a kormányt, álljon el a korkedvezmény megvonásának szándékától, mert ez nem harmonizál az eu-s normákkal, s a nemzetközi munkajogi gyakorlattal is szöges ellentétben áll.

   A közlekedési szakszervezet személyesen és írásban is felszólítja a társszakszervezeteket és minden elégedetlen civil csoportot, hogy üljenek egy asztalhoz, egyeztessék a terveket, s hangolják össze a közlekedésiek tervezett országos megmozdulását egy fővárosi demonstrációval.
A KSZOSZ felhívására máris több szervezet jelezte az akcióban való részvételét, elsőként az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója (ADU).

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KSZOSZ: A korkedvezmény megvédésére hívunk minden érintett szakszervezetet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector