Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: Számoljon a VDSZ-szel!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. máj. 11. péntek, 14:47
Műszakpótlék-kalkulátort üzemeltet honlapján a vegyipari szakszervezet, hogy ennek segítségével már most bárki, aki többműszakos munkarendben dolgozik kiszámíthassa, mennyivel kevesebb pénzt visz haza júliustól, az új Munka törvénykönyve hatályba lépésétől. Az előzetes felmérésekből kiderül, hogy százezreknek, évente több tízezer forinttal lesz kevesebb a "borítékban". A VDSZ felszólítja az érintett dolgozókat, szembesítsék a felelősöket, írják meg a parlamenti képviselőjüknek mennyi pénzt vettek el megint tőlük, a munkásoktól. A leveleket a VDSZ is fogadja és segít megkeresni a felelősöket.

    Évente akár 20 ezer forinttal is megrövidíti a kormány a több műszakban dolgozókat, legalábbis júliustól. Az új Munka törvénykönyve ugyanis változtat a korábbi pótlékrendszeren, s a jelenleginél jóval hátrányosabb helyzetbe hozza a folyamatos munkarendben dolgozókat: havonta ezrekkel csökken a délutáni, esti és az éjszakai munkáért számolt pótlék. Hogy ki, mennyiről lesz kénytelen lemondani, azt mától a VDSZ honlapjáról - www.vdsz.hu -  letölthető műszakpótlék kalkulátorral már most kiszámíthatja - jelentette be Székely Tamás. A vegyipari szakszervezet elnöke a műszakpótlék kapcsán is kijelentette, ma Magyarországon súlyos megszorítások vannak, és hazudik, aki mást állít. Székely felhívja a figyelmet: ismét látszik, hogy kiket támad és kiknek kedvez a kormány, hiszen a nagyvállalkozók és oligarchák haszna egyre nő, míg a melósok fizetése csak csökken. Azok veszik el a több műszakban, délután és este dolgozó munkásoknak járó pótlékot, akik hetente alig három napot dolgoznak parlamenti munkahelyükön.

    Székely felhívja az érintett dolgozók figyelmét, hogy számoljanak a VDSZ-szel! Kalkulálják ki, mennyivel lesz kevesebb a pótlékuk és szembesítsék a döntéshozókat a felelősséggel: írják meg saját parlamenti képviselőjüknek, hogy az ő segítségével évente hány tízezer forinttal rövidíti meg a kormány a dolgozókat Az elnök felajánlja a szakszervezet segítségét, a hozzájuk eljuttatott levelek alapján felkutatja a közvetlen felelősöket.

    Székely kiemelte, ahol működik és erős a szakszervet, ott keményen tárgyalnak azért, hogy a munkáltató továbbra is kifizesse a munkáért járó megfelelő bért és pótlékot, vagyis azt az időt, amit a munkások a családjuktól távol töltenek, vegyszerek között, veszélyes gépek között, megterhelő és egészségkárosító munkát végezve. A VDSZ folyamatosan azért harcol, hogy a kollektív szerződések továbbra se az alamizsnát, hanem a munkáért járó fizetséget rögzítsék. Ahol pedig nincs szakszervezet, ott a VDSZ segít megszervezni az érdekvédelmet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: Számoljon a VDSZ-szel!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector