Startlaphoz Csatlakozz!

Hogyan segítene a fiataloknak a kormány?

Magyarországon tavaly ugyan csökkent az ifjúsági munkanélküliség, de ezzel párhuzamosan nőtt a nem foglalkoztatott, oktatásban és képzésben nem részesülő fiatalok aránya. A helyzet javítása érdekében a tagállamok számára már uniós szinten is rendelkezésre állnak források, ám ehhez programok is kellenek. Az NGM-et kérdeztük, hogyan áll a magyar program, hogyan segítenék a fiatalok álláshoz juttatását.

Bővebben
A szakmai gyakorlat

A szakmai gyakorlat minőségét és lehetőségeit tekintve nagyon nagy különbségeket tapasztalhatunk a cégek között a magyar munkaerőpiacon. Számos olyan hely van, ahol a gyakornok bizony csak kávét főzni, fénymásolni vagy postára szaladgálni „jó”, máshol viszont érdemi szakmai feladatokat kap már a gyakornoki karrier kezdetén. Vajon mitől függ mindez? A cég hozzáállásán múlik? Vagy gyakornoka válogatja, milyen lehetőségei adódnak? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben
Fizetés nincs, káosz van a Páva utcában

   Nem kapta meg a májusi fizetését a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjteménynél (HDKE) dolgozó mintegy kéttucat alkalmazott, és nem fizeti az állami intézmény a közüzemi számláit sem, mivel jelenleg hivatalosan nincs sem ügyvezető igazgatója, sem pedig kuratóriuma és kuratóriumi elnöke - tudta meg lapunk. Márpedig az igazgató és az elnök együttesen jogosult bármilyen kifizetésre, így például a munkabérek utalására. Nem hivatalosan működik egyfajta „árnyékvezetés”: Haraszti György, a HDKE operatív irányítására hivatott közalapítvány volt kuratóriumi elnöke irányít, csak éppen a döntéshozatalra nincs joga – írja a Népszava.

Bővebben
A szociális védelem kulcsfontosságú a gyermekmunka felszámolásához

 Szociális védelmi rendszereket kell kiépíteni ahhoz, hogy felszámolható legyen a világszerte jelentős méreteket öltő kényszerű gyermekmunka - olvasható a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közleményében, amelyet a gyermekmunka elleni világnap alkalmából adtak ki.

Bővebben
A szünidőben nő a diákmunka kereslete és kínálata is

A nyári szünidőben  megnő az igény a diákmunka iránt, a munkalehetőségek köre is számos szezonális tevékenységgel bővül, a diákok azonban legszívesebben  strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostess munkát vállalnak, ugyanakkor mezőgazdasági munkára nehezebben találnak jelentkezőket a munkáltatók.

Bővebben
Halálos munkahelyek Magyarországon

  A munkaadó cégek 85 százalékánál találtak valami hiányosságot a hatóságok, sokszor a legalapvetőbb feltételek biztosítására nem figyelnek oda a hazai vállalatok. Az első negyedévben 22 halálos munkahelyi baleset történt Magyarországon.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector