Startlaphoz Csatlakozz!

A passzív hallgatóknak is biztosítani kellene a munkavégzési lehetőséget

Az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) és a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) arra kéri a kormányt, hogy bontsa le a szerintük indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetőségek tekintetében.

Bővebben




Idén is elindul a diákmunka program

 A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július 1-jétől az idén is meghirdeti a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget - jelentette be Czomba Sándor csütörtökön.

Bővebben




Amiben Hoffmann és Czunyiné egyetért: odacsaptak a szakszervezeteknek

Szereptévesztésben vannak a tanári szakszervezetek, mondta a volt és a jelenlegi köznevelési államtitkár az Országgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén – olvasható az eduline.hu oldalán.

Bővebben




A foglalkoztatás bővülése fele részben a közfoglalkoztatásnak köszönhető

  Kedvező kereseti és foglalkoztatási trendek rajzolódnak ki az MTI által megkérdezett elemzők szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt adataiból.

Bővebben




A MOSZ és a VOSZ ajánlásokat dolgozott ki az 55 év felettiek foglalkoztatásának javítására

 A magyar kormány, a munkáltatók, a civilszervezetek, a szakszervezetek és a munkavállalók számára ajánlásokat dolgozott ki az 55 év felettiek foglalkoztatásának javítására a  Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) alkotta konzorcium - jelentette be Lajtai György, a MOSZ projektvezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben




Nem egyszerű szakképzett munkaerőt találni

  A várakozások szerint nőhet a szakmunkások száma, de a munkaadóknak továbbra sem lesz könnyű megfelelő munkaerőt találniuk, ami több más ok mellett vélhetőleg a képzés alacsony színvonalára vezethető vissza − derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete elemzéséből, melyet a napigazdasag.hu ismertetett.

Bővebben




Lenyomják a vagyonőrök a hatóságokat?

Brit mintára Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság létrehozását sürgeti a Belügyminisztériumon belül a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetsége. Az építőipar után a vagyonvédelem a legnagyobb feketefoglalkoztató, és az ellenőrzési tapasztalatok szerint az egyre növekvő bírságok ellenére is megéri a cégeknek packázni a hatóságokkal – írja a Népszabadság.

Bővebben




Felelősségbiztosítás diákok foglalkoztatásánál

Becslések szerint évente Magyarországon 130 ezer diák vállal tanulmányai mellett munkát. A nyári szezonban különösen nagy hangsúlyt kap a tanulók foglalkoztatása, ilyenkor az egyetemisták mellett sok helyen alkalmaznak középiskolásokat is. A diákok foglalkoztatása számos előnnyel jár mindkét fél számára, de mi történik, ha a tanuló hibázik, kit terhel a felelősség? – olvasható  a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Megugrott az álláskeresők száma májusban

Májusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 514,4 ezer álláskereső szerepelt, ami áprilishoz képest több mint 100 ezer fős, 24,3 százalékos növekedés, de az előző év azonos hónapjához képest még így is 0,1 százalékkal - 700 fővel - kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

Bővebben




Ön is többet keres, mint tavaly?

 A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézmé­nyeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az átlagkerese­tek 2,4 százalékkal nőt­tek az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a KSH.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector