Startlaphoz Csatlakozz!

Munkaviszonyt megelőző tanulmányi szerződés?

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény ("új Mt.") 2012. július 1-i hatálybalépésekor számos ponton átalakította a tanulmányi szerződések szabályozását. Ezek közül talán az a legfontosabb módosítás, hogy ma már e szerződés alanyai sem feltétlenül ugyanazok, mint akik a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény ("régi Mt.") alapján voltak.

Bővebben
Gyermektelen jövőkép

Könnyen lehet, hogy sokan nem csupán egyre későbbre halasztják a gyermekvállalást, de teljesen le is mondanak arról. Spéder Zsolt, a Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója szerint több jel is erre utal, bár a gyed extra intézkedései még módosíthatnak a képen.

Bővebben
Sorra szüntetik meg a nyugdíjasok számláit a bankok

Az elmúlt hónapokban több bank is átszabta a folyószámla-csomagjait, így három nyugdíjasoknak ajánlott számlacsomag is megszűnt egyebek mellett. A penzcentrum.hu utánajárt, hogy mely bankoknál lehet még most is nyugdíjas számlacsomagot találni.

Bővebben
Így képzik a juhászokat az egyetemen

Óriási az érdeklődés a Debreceni, a Szegedi Tudomány- és a Kaposvári Egyetemen idén szeptembertől kezdődő juhászképzésre, amelyre többszörös a túljelentkezés, de nem kell elkeseredniük azoknak sem, akik nem jutottak be az első kurzusokra, hiszen a három hónapos tanfolyamokat a későbbiekben folyamatosan indítják.

Bővebben
Munkaviszony azonnali megszüntetése

Indulatból vagy „előre megfontoltan” is történhet az azonnali hatályú felmondás, de mindkét esetben fontos a törvényi rendelkezések – például az indokolás, a munkakör szakszerű átadása – pontos betartása.

Bővebben
Túl sok a képzés, de a diploma megéri

Több "nem túl szerencsés" intézkedésnek, köztük az állami keretszámok csökkentésének is köszönhető a közelmúltban kinevezett felsőoktatási államtitkár szerint, hogy 2013-ig csökkent a felvett hallgatók száma. Palkovics László kijelentette, a kormány nem akarja csökkenteni a hallgatói létszámot, de szűkíteni kívánják a képzési kínálatot. Felülvizsgálnák a hallgatói önkormányzatok jogosultságait is.

Bővebben
Ennyit keresnek szeptembertől a pályakezdő tanárok és tanítók

Mennyit keresnek ősztől a pályakezdő tanárok? Újabb olvasói kérdésre válaszlt az Eduline.

Bővebben
Egyre több nő és szakképzetlen megy külföldre dolgozni

A magyarok külföldi munkavállalásával kapcsolatban számos becslés látott már napvilágot. Az MNB oldalán megjelent tanulmány egyebek mellett azokat vette górcső alá, akik külföldön bejelentve dolgoznak, de hozzájárulnak egy magyar háztartás fenntartásához.

Bővebben
Itt a kötelező közösségi diákmunka

Az idei volt az első tanév és az első nyári tanítási szünet, amikor a magyarországi középiskolák első három évfolyamából több százezer diákot kellett valamilyen közösségi munkára kiközvetíteni a környezetükben működő civil szervezetek vagy közintézmények valamelyikébe. Miközben az elgondolást jónak, a rendszert pedig működőképesnek tartják a szereplők, csak irányelvek vannak arra, hogy az iskolákban ki és hogyan foglalkozzon a közösségi szolgálattal. Nem tisztázott például, hogy a pedagógusokra komoly adminisztrációs és szervezési feladatokat testáló program koordinálásáért kapnak-e az érintettek valamilyen kompenzációt.

Bővebben
Széthajszolt dolgozók, secperc alatt kirúgható vezetők

Sérülésig lehet hajtani a magyar munkavállalókat.
- Szakszervezeti vezető secperc alatt kirúgható.
- A kormány „üzleteiben” nem szempont a munkavállalói jogok érvényesülése.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector