Startlaphoz Csatlakozz!

KSZOSZ: A korkedvezmény megvédésére hívunk minden érintett szakszervezetet

Sztrájk, országos útlezárási vagy forgalomlassító akció megszervezésének előkészületéről döntött ma a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata a korkedvezményes nyugdíj megtartása érdekében. A közlekedésiek rövidtávú célja, hogy rábírják a kormányt, legalább egy évvel, egy új rugalmas modell kidolgozásáig halassza el a korkedvezményes nyugdíj felszámolását.

Bővebben




A német cégek készülődnek a minimálbér hatásainak kivédésére

A német vállalatok többsége lépéseket tervez a januárban bevezetendő minimálbér hatásainak ellensúlyozására.

Bővebben




Sztrájkot terveznek a szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíjért

Sztrájk, országos útlezárási vagy forgalomlassító akció megszervezésének előkészületeiről döntött csütörtökön a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) közlekedési tagozata a korkedvezményes nyugdíj megtartása érdekében - közölték a szervezetek.

Bővebben




Kedveznek a dohányiparnak, ha új munkahelyeket teremtenek

Csökkenthetik a dohányipari vállalkozások a rendkívüli egészségügyi hozzájárulásukat, ha idén munkahelyteremtő beruházást hajtottak végre. Erről szóló módosító javaslatot fogadott el csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége.

Bővebben




Mikor lehet megtéríttetni a dolgozóval a kárt?

A munkajogban a kártérítési felelősség szigorúan szabályozott és – a munkavállaló kártérítési felelősségét illetően – erősen korlátozott. Ám vannak olyan esetek, amikor a jog nem köti meg a munkáltató kezét  - hívta fel a figyelmet Fehér Helga, a DLA Piper partnere az Advocatus blogon olvasható bejegyzésében.

Bővebben




Nyílt levél Lázárnak: törvénytelenül dolgoztatja napi 10 órát a beosztottjait

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége funkcionáriusnak nevezi Lázárt, és felhívja a figyelmét, hogy a közszférában dolgozókat csak úgy lehet túldolgoztatni, ha időkeretet is megszabnak erre. Ráadásul a heti munkaidő így sem haladhatja meg a 48 órát. A szakszervezet szerint a Miniszterelnökségen törvénytelenül rendelték el a 10 órás munkaidőt, így ezt a rendelkezést haladéktalanul módosítani kell – írja a HVG.

Bővebben




Háziorvoshiány: ha a nyugdíjasok befejezik, bedőlhet a rendszer

Százharmincezer forint havi pluszfinanszírozásra számíthatnak rendelőik fenntartására januártól – esteleg júliustól fél évre visszamenőleg – a háziorvosok, az állam ezzel szeretné vonzóbbá tenni a szakmát a fiatal szakorovosok körében, ugyanis a pálya végzetesen elöregedett: több mint 3700-an betöltötték 55. életévüket, közel 2400-an a hatvanon is túl járnak, míg 1200-nál is többen már 65 évesnél idősebben, azaz nyugdíjaskorúként dolgoznak. Somogyban is hasonló a helyzet: az érintettek nagyjából hetven százaléka betöltötte 55. évét – a szakemberek szerint belátható időn belül komoly gondot okozhat az ellátásban a háziorvoshiány – olvasható a sonline.hu oldalán.

Bővebben




Fidesz: a vasárnapi zárva tartás jó, mert így a gyerek nem számítógépezik

A szerda este tíz órát találták a legmegfelelőbb időpontnak arra, hogy elkezdjék a vasárnapi zárva tartás parlamenti vitáját - nem meglepő, hogy a kevés kitartó képviselő alig két órán át beszélt erről a témáról – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Pert nyert a szakszervezeti vezető a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatójával szemben

   Pert nyert első fokon Árki Sándorral szemben Hofekker Ferenc, a cégtől nem rég eltávolított szakszervezeti vezető. A végzés szerint törvénysértően működik a Tüke Busz, mivel Árki nem adta le a negyedéves jelentéseket a FEB-tagok számára, erről pedig a városvezetés is tudhatott. Hofekker szerint a dolgozók megfélemlítését szolgálta, hogy őt és Sovák Attilát kirúgták, a fonódó hálózat vesztesége pedig áremeléseket hozhat – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




Tudjon meg mindent a lakáscélú támogatásokról

A rendelet hatályba lépése óta több cikkben is foglalkoztunk a szabályozás ismertetésével, ebben a cikkben összegyűjtöttük az adósok és munkáltatóik körében felmerült értelmezési kérdéseket – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector