Startlaphoz Csatlakozz!

971 milliárd forint

Megugrott a pénztárak vagyona

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 07. csütörtök, 15:15

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén, éves szinten 12 százalékkal nőtt - közölte a pénztárszövetség csütörtökön az MTI-vel.

   A második negyedévben 5 százalékos volt a vagyon növekedése az első negyedévhez képest. Az egy tagra eső vagyon március végéhez képest szintén 5 százalékkal, 888 ezer forintra nőtt, éves összevetésben pedig 16 százalékkal emelkedett.

   Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke a közleményben kiemelte, hogy a vagyongyarapodás mértéke magasan infláció feletti érték, vagyis az összvagyon reálértéken is jelentősen bővült. Véleménye szerint ez a bővülés azt mutatja, hogy az önkéntes pénztárak sikeresek tudnak lenni a mostani alacsony kamatkörnyezetben is. Hozzátette, hogy a lakossági forintbetétek átlagos piaci kamata tavaly júniusban 3,71 százalékos, az idén júniusban pedig 1,77 százalékos volt.

   A közlemény szerint a vagyongyarapodás mellett további kedvező fejlemény, hogy megállt az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése. Jelenleg közel 1,1 millió tagja van a szövetséghez tartozó pénztáraknak, ez negyedéves összevetésben változatlan létszámot jelent.

   Az önkéntes nyugdíjpénztárakba a tagok közel 12 milliárd forintot fizettek be 2014 második negyedévében, míg a munkáltatóktól 9,2 milliárd forint érkezett.

   A Stabilitás Pénztárszövetséggel együttműködő egészségpénztárak június végén több mint 42 milliárd forintos vagyonnal rendelkeztek, ami 1,4 százalékos növekedést jelent az előző negyedév végéhez képest. A taglétszám minimálisan emelkedett: míg március végén 722 ezer tagja volt az egészségkasszáknak, addig június végére több mint 5 ezer taggal bővült a tábor.

   A második negyedév során az egészségpénztári tagok mintegy 1,8 millió alkalommal vettek igénybe a kasszák által finanszírozott szolgáltatást, összesen közel 9,5 milliárd forint értékben. Egy alkalom átlagosan 5263 forintba került, ami 2,2 százalékkal haladja meg az első negyedévben mért átlagot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megugrott a pénztárak vagyona.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector