Startlaphoz Csatlakozz!

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása

A Lufthansa pilótái hétfőn kétnapos sztrájkot kezdenek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 20. hétfő, 07:15

A német Lufthansa légitársaság pilótái hétfőn és kedden részleges sztrájkot tartanak, a munkabeszüntetéssel a belföldi járatokon közlekedő, közepes hatótávolságú Airbus 320-as és Boeing 737-es gépeket állítják le - ezt közölte vasárnap a pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit.

    A sztrájk hétfő délelőtt 11 órakor kezdődik, és kedd este 10-ig tart.

    A Lufthansa 282 fővonali utasszállító repülőgépe közül 57 az Airbus 320-asok és 23 a Boeing 737-esek száma.

    A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar. Ebben az ügyben ez lesz a nyolcadik pilótasztrájk április vége óta.

    Az 5400 pilótát képviselő szakszervezet ragaszkodik az eddigi rendhez, amely szerint a pilóták 55 éves korukban előnyugdíjba mehetnek úgy, hogy törvényes nyugdíjuk 60 százalékát kapják a vállalati nyugdíjalapból a rendes nyugdíjkorhatár eléréséig. A nagy nemzetközi konkurencia miatt költségérzékeny vállalatvezetés belemenne abba, hogy a régi pilóták számára változatlan maradjon a rendszer, de emelni akarja az előnyugdíj korhatárát az idén év eleje óta belépettek számára. Ezt a szakszervezet elutasítja. A megállapodás késik, annak ellenére, hogy a pilóta-szakszervezet felajánlotta: beszáll a rendszer finanszírozásába.

    Az eddigi sztrájkok során 4400 járatot töröltek, ami több mint félmillió utast érintett a Lufthansa adatai szerint.

    Szombaton és vasárnap a mozdonyvezetők is sztrájkoltak Németországban bérköveteléseik támogatására. Emiatt a belföldi távolsági vonatmenetrend kétharmadát törölték.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Lufthansa pilótái hétfőn kétnapos sztrájkot kezdenek .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector