Startlaphoz Csatlakozz!

November 21-én a budapesti Kossuth téren tüntetnek

Gaskó István: Demonstrációt tart a Liga Szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 13. csütörtök, 08:32

Demonstrációt tart a Liga Szakszervezetek november 21-én Budapesten az adótörvények és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében - jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

    A munkavállalókat súlyosan érinti a cafeteria adójának emelése, a források elvonása a közoktatástól, a korkedvezményes nyugdíj rendezetlensége pedig bizonytalanságban tart több százezer dolgozót - hangsúlyozta Gaskó István.

    Hozzátette: szakszervezeti hovatartozástól függetlenül felhívnak minden munkahelyi és ágazati érdekképviseletet, hogy vegyenek részt a november 21-én délután a budapesti Kossuth téren tartandó tüntetésen.

    A Liga Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja a cafeteria közterheinek emelését. A szakszervezetek nem szeretik a béren kívüli juttatási formákat, de elfogadták, mert ezekkel a nettó keresetek jobban alakulnak, ami a megélhetést segíti. A cafeteria adóterheinek emelése miatti többletet viszont valószínűleg nem vállalják a munkáltatók - fejtette ki Gaskó István.

    A Liga elnöke elmondta azt is, hogy a nyugdíjrendszer 1997-es átalakítása óta nem volt olyan kormány, amely a korkedvezményes nyugdíj ügyét rendezte volna. Felhívta a figyelmet arra, hogy másfél hónap múlva, december 31-én lejár a kérdés megoldásának jelenleg érvényes határideje.
  
  Mivel a kormány még semmit nem közölt az ügyről, a szakszervezetek attól tartanak, hogy egyoldalúan meg akarják szüntetni a korhatár előtti ellátásokat, ez ellen emelik fel a hangjukat az érdekképviseletek - fogalmazott a Liga elnöke.

    Közölte: sérelmezik azt is, hogy a kormány nem egyeztetett a jövő évi bérkondíciókról. Az önkéntes pénztárak terheinek növelése pedig ellentétben áll a létrehozásukkor kialkudott feltételekkel - tette hozzá.

    Gaskó István kifejtette: a demonstrációval szeretnék elérni, hogy tárgyalás kezdődjön a kormánnyal, illetve megállapodás szülessen az adójogszabályok változásairól, a költségvetési törvényről, illetve a korkedvezményes nyugdíj jövőjéről.

    A sajtótájékoztatón Bodnár József, a három vasutas érdekképviseletet tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége alelnöke közölte: szervezetük elnöksége úgy döntött, hogy csatlakozik a Liga felhívásához. 

    Az alelnök szintén felhívta a figyelmet egyebek mellett arra a kormányhatározatra, amely szerint ki kell dolgozni a korkedvezményes, illetve korengedményes nyugdíjazást kiváltó intézmények rendszerét. A szakszervezeti szövetség azt kéri, hogy a kormányhatározat határidejét hosszabbítsák meg, és kezdjenek tárgyalást a megoldásról, ehhez az érdekképviseletek szakmai segítséget ajánlanak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gaskó István: Demonstrációt tart a Liga Szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector