Startlaphoz Csatlakozz!

Nem elég képzettségünket feltüntetni

Ezt keresték a munkaadók az önéletrajzban 2014-ben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 12:55

2014 legjobb önéletrajzai tanulságul szolgálhatnak számunkra, hogy mit várnak tőlünk a munkaadók jövőre – írja a profession.hu.

   A munkaadók által legjobban kedvelt önéletrajzok jellemzőit gyűjtötte össze az About.com, a lényeg, hogy nem elég képzettségünket feltüntetni, mindezt bizonyítanunk is kell, már az önéletrajzban is.
 
Íme a sikeres önéletrajz titka:
 
Eredmények, eredmények, eredmények
 
  A felvételiztető elsősorban arra lesz kíváncsi, milyen hozzáadott értéket produkáltunk előző munkahelyeinken vagy gyakornoki pozíciókban. Koncentráljunk az elért eredményekre, ne pedig a munkaköri feladatok vagy felelősségi körök felsorolására. Tartsuk észben az alapszabály, mely szerint azt, hogy elnyerjük az állást, nem a múltban tett dolgok, hanem a múltban elért eredmények fogják számunkra garantálni.
 
   Gondolkodjunk elért termelésnövekedésben, megspórolt forintokban, összegyűjtött adományokban, eladott termékmennyiségben, termékfejlesztésben vagy a tanulók teszteredményeinek javulásában. Hangsúlyozzuk ki és mutassuk be, hogy az elért növekedés milyen módon vezethető vissza a vállalatnál betöltött tevékenységünkre.
 
Testre szabott önéletrajz
 
   Gondosan nézzük át az álláshirdetésben meghatározott kritériumokat minden egyes pozíció esetében, melyet megpályázunk. Ezekhez rendeljük hozzá képzettségünket és tapasztalatainkat az önéletrajzban. A legjobb, ha ezt úgy tesszük, hogy listát készítünk a követelményekről, majd egy másik listát a képzettségünkről és tapasztalatainkról. Rendeljük hozzá a követelményekhez a megfelelő képzettséget vagy tapasztalatot oly módon, hogy a legrelevánsabb és leginkább mérhető álljon a lista tetején.
 
Kulcsszavak használata
 
   Nagyon fontos, hogy az álláshirdetés szövegében megadott kulcsszavakat tartalmazza az önéletrajzunk. Ha készségeket sorolnak fel, minden olyan készséget írjunk bele a dokumentumba, amellyel rendelkezünk.
 
Célkitűzés helyett összefoglaló
 
   A célkitűzés meghatározása helyett a munkaadók manapság jobban kedvelik, ha a pályázó az önéletrajz tetején röviden összefoglalja, miért lenne hasznos és sikeres tagja a vállalat csapatának. Egy rövid összefoglaló megírását azonban jól gondoljuk át, mivel lehetőségek nyílhatnak és zárulhatnak be előttünk, attól függően, hogy sikerül-e bizonyítanunk, mennyire vagyunk képzettek és rátermettek az állásra.
 
Megfelelő terjedelem
 
  Az önéletrajz ne legyen több 1-2 oldalnál, attól függően, hogy mennyi tapasztalatunk van. Ellenőrizzük le a nyomtatási képet és azt, hogy a dokumentum vírus mentes-e, valamint olyan formátumban készült, amit könnyen ki lehet nyomtatni.
 
A referenciák bizonyítása
 
  Annak érdekében, hogy hitelesen tudjuk bemutatni eredményeinket, az önéletrajznak referenciákat kell tartalmaznia. Iktassunk be linkeket portfólió mintákhoz, személyes honlapunkhoz, LinkedIn oldalunkhoz és ajánlásokhoz. Ez által nem terheljük túl az önéletrajzot információval és nem tesszük indokolatlanul hosszúvá, ugyanakkor "ablakot" nyitunk a munkáltató számára, hogy meggyőződjön arról, hogy érdemes behívni bennünket egy interjúra. 
 
Önéletrajz minták
 
  Bizonyos esetekben jó, ha előre elkészített önéletrajz mintákat veszünk alapul a sikeres design megalkotásához. Ezek a kész önéletrajz minták ötleteket is adhatnak, és jó kiindulási alapot jelentenek saját önéletrajzunk elkészítéséhez.
 

Forrás: profession.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ezt keresték a munkaadók az önéletrajzban 2014-ben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector