Startlaphoz Csatlakozz!

50 embernek  biztosan nem tudnak már munkát biztosítani

Kétszáz alkalmazottat érint a Tesco átszervezése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 26. csütörtök, 15:29

Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál – tudta meg az Origo. A Tesco azt közölte, hogy átszervezéseket hajtanak végre, amely után 50 embernek  biztosan nem tudnak már munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról semmit sem tudunk.

  Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke azt mondta, a Tesco jelezte a szakszervezet felé, hogy 200 dolgozóját érintheti átszervezés.
 
  A Tesco azt közölte az Origóval, tegnap tájékoztatták az érintett kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, az érintett munkavállalókkal pedig megkezdték az egyeztetéseket.
 
   Hangsúlyozták, hogy 50 alatti azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak a továbbiakban munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról nem nyilatkozott a Tesco, valószínűsítjük, hogy más pozíciót ajánlhatnak fel nekik. 
 
Még nem tudni pontosan, hol lesznek kirúgások
 
  A KASZ elnöke hozzátette, hogy a Tesco a napokban fogja a munkaügyi központoknak bejelenteni a csoportos létszámleépítést. Sáling József azt mondta, egyelőre nem tudják, hogy pontosan mely területekről küldenek el alkalmazottakat.
 
   Sáling József azt mondta, a jövő héten indulnak a tárgyalások a Tescóval a csoportos létszámleépítésről. Biztosan lesz olyan alkalmazott, akinek a Tesco megpróbál más munkakört felajánlani, és az alkalmazott döntése, hogy lesz elfogadja-e, vagy sem.
 
  Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a konkrét ügyet nem akarta kommentálni. Annyit mondott az Origónak, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény szakmai egyeztetésekor már jelezték, hogy a döntés járhat elbocsátásokkal.
 
   A hírt, miszerint létszámleépítések lesznek, Bubenko Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke is megerősítette.
 
Egyértelműen a vasárnapi zárva tartás lehet az ok
 
   Attól tartok, hogy ez csak a kezdet – mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az Origónak. Szerinte egyértelműen az üzletláncokat érintő kedvezőtlen szabályozások miatt dönthetett az áruház az átalakítás mellett. 
 
13 boltot bezártak
 
   Összesen 566-an dolgoztak abban a 13 Tesco-üzletben, amelyet feltehetőleg a felügyeleti díj emelése és a vasárnapi zárva tartás miatt zárt be a Tesco. A Tesco február elején még azt közölte, 90-en a távozás mellett döntöttek, míg 60 dolgozónak nem tudott állást ajánlani a cég.

Forrás: Origo

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kétszáz alkalmazottat érint a Tesco átszervezése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector