Startlaphoz Csatlakozz!

Hatvan százalékkal nőtt az álláshirdetések száma

Munkaerőhiány van a kiskereskedelmi szektorban?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 19. csütörtök, 10:10

Inkább a munkaerőhiány okoz gondot a kiskereskedelmi szektorban, mint az elbocsátások – derült ki a Workania.hu álláskereső portál Napi Gazdaság kérdésére adott válaszaiból.

  Idén februárban az előző éveknél jóval több kiskereskedelmi dolgozót kerestek a társaságok – közölte a Napi Gazdasággal Ficza János, az álláskereső portál pr-menedzsere. Éves összehasonlításban idén főként februárban növekedett a kiskereskedelmi cégek munkaerőigénye, tavalyhoz képest ebben a hónapban megduplázódott a hirdetések száma ezen a területen – közölte a menedzser. Mint mondta, az előző év azonos időszakához képest 2015 első két hónapjában összességében hatvan százalékkal nőtt az álláshirdetések száma. A társaság oldalain megjelenő összes állás közül januárban 12 százalék szólt a kiskereskedelem területére, az arány februárban már 33 százalékra ugrott. A vasárnapi zárva tartással összefüggésben feltett kérdéseinkre kijelentette: a toborzások számát illetően február általában is erős hónapnak számít a kiskereskedelemben, de idén még a korábbiakhoz képest is sokkal nagyobb növekedés volt tapasztalható.
 
   Közben tegnap életbe lépett a vasárnapot pihenőnappá nyilvánító törvényhez kapcsolódó jogszabály. Ebben semmilyen könnyítést sem fogalmaz meg a kormány. Érdekessége a regulának, hogy egy később elkészülő kormányrendeletre hivatkozik, amely majd esetleg megfogalmazhat kivételeket az általános nyitvatartási előírások alól. A rendelet értelmében a bolttulajdonosoknak csak a helyi jegyzőhöz kell fordulniuk majd ahhoz, hogy eltérő nyitvatartási időt kérjenek.
 
  Változás a meghirdetett állások számában 2015. február (év/év, százalék)
Eladó 190
Árufeltöltő 99
Pénztáros 121
Raktáros 242
Eladói asszisztens 95
Áruházi részlegvezető 12
Pék –15
Segédmunkás 12
Futár 150

Forrás: workania.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkaerőhiány van a kiskereskedelmi szektorban?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector