Startlaphoz Csatlakozz!

A fiatalok 42%-a talál munkát, kevesebb, mint 6 hónapon belül

Álláskeresés a diploma után

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 14. kedd, 17:10

Az államvizsga fáradalmai és a diplomaosztó buli után jön a szokásos kérdés, hogyan tovább? Válaszként azonnal megjelenik a diplomás munkanélküliség gondolata. Sajnos ez egy létező jelenség, ezen az átmeneti időszakon nagyjából minden friss diplomás átesik – írja a mon.hu.

  A legfontosabb, hogy mindig tervezz előre. A legjobb döntés, ha még a záróvizsga előtt megpróbálsz állást keresni. Ez bizony nem könnyű feladat, egyrészről teljes erőddel a vizsgára koncentrálsz, másrészről pedig pár hirdetés elolvasása után jön a pánik. Rengeteg hirdetésben kikötésként szerepel a „minimum két éves tapasztalat”. Egy frissen végzett számára szinte lehetetlen feltétel, hiszen a legjobb egyetemek is maximum 6 hónapos szakmai gyakorlatot biztosítanak.
 
  Azonban ne csüggedj! Szerencsés esetben a szakmai gyakorlati helyeden az iskola elvégzése után is igényt tartanak rád, de ha mégsem, azért akadnak szép számmal pályakezdőket váró álláshirdetések is.
 
  Regisztrálj egy online állásportálra, tölts fel önéletrajzod és a siker nem marad el. Ajánljuk a személyre szabott állásértesítő beállítását, hiszen így akár naponta értesülhetsz a számodra érdekes friss ajánlatokról.
 
  Manapság az álláskereső fiatalok 42%-a talál munkát, kevesebb, mint 6 hónapon belül.
 
  Másik megoldás, ha már a végzés előtt jelentkezel egy másik szakra, kiküszöbölve ezzel a munkanélküliség esélyét. A későbbiekben pedig profitálhatsz az új ismeretekből, melyek remélhetőleg segítik majd az elhelyezkedést.
 
  Előfordulhat, hogy ennek ellenére sem sikerül munkát találni és az idő szorít, mert gondoskodnod kell magadról. Ilyenkor a fiatalok általában nem a végzettségüknek megfelelő területen helyezkednek el. Többnyire ekkor kerül sor a külföldi szerencsepróbálásra. Mára már trendé vált a 20-30 évesek között a külföldi munkavállalás. Ezekben az esetekben a pályázók szinte soha nem a tanult szakmai területen helyezkednek el. A legtöbbször ez csupán csak egy átmeneti állapotot jelent, melyben a nyelvtanulás mellett, a későbbi anyagi biztonság megteremtése a cél. A külföldi munka nem kényszer, soha ne így fogd fel, inkább, mint egy hatalmas kalandot, amit képességekben, tapasztalatban és anyagilag is gazdagabban tudsz befejezni, miközben még jól is érezheted magad.

Forrás: mon.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Álláskeresés a diploma után.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector