Startlaphoz Csatlakozz!

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Nők a Tudományban Egyesület: jön a Lányok napja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 11:11

 Meghosszabbították a Lányok napja programra a jelentkezési határidőt, a Nők a Tudományban Egyesület szerda délutáni közlése szerint, a nagy érdeklődésre való tekintettel április 20., vasárnap éjfélig lehet jelentkezni.

    A tájékoztatás szerint a középiskolás diáklányok jelentkezését várják az idén április 24-én megrendezendő Lányok napjára, amelyen közel 3 ezer vállalkozó kedvű lányt országszerte 70 program vár 43 hazai és nemzetközi vállalatnál, 10 egyetemen és 5 kutatóintézetben.

    A közlemény szerint az esemény célja, hogy olyan „férfias” szakterületeken, mint az IT, az elektronika vagy műszaki területek, saját élményeket szerezhessenek a pályaválasztáshoz közeledő fiatalok és ne a sztereotípiákra, rossz társadalmi beidegződésekre hallgassanak.

    A közlemény szerint egyre több, az úgynevezett STEM-területekhez (science, technology, engineering, mathematics - tudomány, technológia, mérnöktudományok, matematika) kapcsolódó magyarországi vállalkozás, egyetem és kutatóintézet ismeri fel, hogy növelni kell a női munkavállalók arányát. Ez azért különösen fontos, mivel arányuk jelenleg 10 százalék alatt van - írták.

    Az egynapos program során országszerte, Győrtől Debrecenig, Váctól Szegedig Magyarország 15 városában megnyílnak a kapuk a vállalatoknál, kutatóhelyeken és egyetemeken, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok személyes tapasztalatokat szerezve nyerjenek bepillantást az ott folyó munkákba. A Lányok napjára április 17-ig lehet jelentkezni a www.lanyoknapja.hu oldalon.

    Az idén a Magyar Telekom Nyrt., a Morgan Stanley, a National Instruments Hungary Kft. és az Xapt Hungary Kft. támogatja a Lányok Napját, együttműködő partner a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ).
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nők a Tudományban Egyesület: jön a Lányok napja.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector