Startlaphoz Csatlakozz!

A nők foglalkoztatási rátája is emelkedett négy év alatt

Több megváltozott képességű dolgozik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 01. csütörtök, 17:28
 
Nem a nyilvántartott álláskereső fogyatékkal élők számának csökkenése, hanem a támogatott foglalkoztatásban részesülők számának emelkedése igazolja, hogy több megváltozott munkaképességű ember dolgozik – mondta a Világgazdaságnak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Hegedűs Lajos szerint az álláskeresők száma azért csökkent, mert a súlyos fogyatékosságban szenvedők, illetve e rokkantsági ellátásban részesülők nem is keresnek munkát, hiszen a hatályos jogszabályok szerint elveszítik az ellátásukat, ha jövedelmi átlaguk három egymást követő hónapban meghaladja a minimálbér 150 százalékát.

   Soltész Miklós , az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára azt mondta: az elmúlt egy évben 40 százalékkal, 17 500 főre csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma. Felidézte, hogy míg a korábbi kormányzati ciklus végén 43,5 ezren vehettek részt támogatotti foglalkoztatásban, addig mostanra ez a szám 61 ezerre nőtt. Ők azok, akik rehabilitációs kártyával rendelkeznek, és akik után így nem kell a munkáltatójuknak megfizetnie a 27 százalék szociális hozzájárulást. Ha az adott cég kellő számú megváltozott munkaképességűt foglalkoztat, rehabilitációs adót sem kell fizetnie, és a két kedvezmény együttesen már azt jelenti, hogy a fogyatékos emberek foglalkoztatása „nullszaldós” a számára – magyarázza Hegedűs Lajos.

   A megváltozott munkaképességűek között 18,1 százalékos volt a foglalkoztatás 2011-ben. A tárca szerint a foglalkoztatás a nők körében is emelkedett: a 2014-es első negyedévi adatok szerint a 15-64 éves korcsoportban a nők foglalkoztatási rátája 55,1 százalékos, 1 millió 861 ezer nő dolgozott a korcsoportban, 134 ezerrel több, mint négy éve.
 
Forrás: Világgazdaság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több megváltozott képességű dolgozik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector