Startlaphoz Csatlakozz!

Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete : A kormány a közigazgatásban dolgozók több mint felének nem kínál életpályát?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 15. péntek, 18:49
A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum 2015. március 21-én tartott ülésén dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. július 01-jétől elindul a kormánytisztviselői életpálya-modell, amelynek első ütemében 35%-os béremelésre számíthatnak a munkatársak, a következő három évben további 5-5%-ra.

2015. május 13-án a Parlament elé benyújtott 2016. évi költségvetési javaslat megerősíti az életpálya-modell jövő évi bevezetését.

Dr. Lázár János a 2015. május 14-én megtartott Kormányinfón már azt jelentette be, hogy "jövő év július 1-jével 35 ezer, a közigazgatásban nem vezető beosztásban dolgozó ember bérét emelik."

Szakszervezetünk arra hívja fel a Miniszterelnökség figyelmét, hogy nem 35 ezer kormánytisztviselő dolgozik az ágazatban, hanem 77.800 fő (KSH-adat, 2014. december), nem beszélve a köztisztviselőkről. Ez az ágazat utoljára 2008-ban kapott béremelést!

Elfogadhatatlan, hogy a vezetők kimaradnak az emelésből, mivel a beosztottak szakmai irányítása az ő feladatuk, különösen a területi közigazgatás áprilisi átalakítása után az alsóbb szinteken (fő-/osztályvezető) óriási szakmai felelősség nyomja a vállukat. Az ő munkájukat miért nem ismeri el a Kormány?

Milyen életpálya-modell lesz az, amely a munkatársak több mint felének semmilyen béremelést nem nyújt évekig, miközben 2008. óta a béreik reálértékük egynegyedét elveszítették?

    Kiadó: Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete : A kormány a közigazgatásban dolgozók több mint felének nem kínál életpályát?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector