Startlaphoz Csatlakozz!

DDDSZ: Az ellátó több száz ember munkanélküliségét okozza

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 19. péntek, 12:50
A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (DDDSZ) megdöbbenve értesült az NFM közleményében közölt és a kormányzati sajtótájékoztatón elhangzott információról, miszerint a központi dohányellátó felállításával 400 új munkahely jön létre. Hiszen hiába fog a trafikellátó 400 embert foglalkoztatni, miközben 1000-1200 ember munkáját szünteti meg. A dolgozók aggódnak a jövőjük miatt.

 „Ez az állítás nem ad reálisképet és nem fedi a teljes valóságot. Számításaink szerint a jelenlegi rendszer 1000-1200 olyan értékesítési és logisztikai területen dolgozó, és annak támogatásában közreműködő munkavállalót foglalkoztat, akiknek a munkája és családjának megélhetése veszélyben van. Ebből az ellátó mindösszesen kb. 400 embert fog tovább foglalkoztatni, és ezzel egyidejűleg minimum 600 embert fog utcára tenni. Így a mérleg sajnos erősen negatív.” – ismertette a szakszervezet álláspontját Csizmadia Lajos, a DDDSZ szóvivője.

A törvény tavaly decemberi megszavazása óta dohányipari dolgozók százai aggódnak megélhetésükért, hiszen több száz munkahely kerül megszüntetésre. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye és Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az új trafikellátó országosan közel 400 új munkahelyet fog teremteni. Az azonban nem hagyható figyelmen kívül, hogy a dohányforgalmazók nagykereskedelmi egységeit a törvény értelmében novembertől meg kell szüntetni, és ezzel több száz ember fog az utcára kerülni. Ezt a két számot mérlegre téve a trafikellátó egyértelműen tömeges munkanélküliséget okoz. Többen bizakodnak, hogy állást találnak a létrejövő új szervezetnél, de tekintve hogy az új rendszer sokkal kevesebb munkakörrel fog működni, a munkavállalók többsége novembertől állás nélkül marad.

A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy kiálljon a munkavállalókért, tavaly decemberben például forgalomlassító felvonulással és a sajtót bejárt, képviselőknek szánt csokoládéval demonstráltak a törvény megszavazása ellen. Már akkor felhívták a kormány figyelmét a trafikellátó létrehozásával bekövetkező tömeges elbocsátási hullámra.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - DDDSZ: Az ellátó több száz ember munkanélküliségét okozza.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector