Startlaphoz Csatlakozz!

SZTDSZ elnökének nyílt levele Balog Zoltán miniszternek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. máj. 17. péntek, 11:17

Balog Zoltán
miniszter
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Tisztelt Miniszter Úr!
 
    A tömegkommunikációból örömmel értesültünk arról, hogy a Kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az egészségügyi dolgozók számárarégen ígért bérfejlesztés tervezetét- az un. „egészségügyi salátatörvény”-ben.

    Felhívjuk a figyelmét, hogy közel 60.000 fő munkavállaló dolgozik a szociális ellátás állami és egyházi intézményeiben, amelyek a következők:
  • időskorúak ápoló-gondozó otthona
  • pszichiátriai otthonok
  • családsegítő szolgálat
  • házi segítségnyújtás az ellátottak otthonában
  • hajléktalan ellátás
 
    A fenti intézmények dolgozói ápolást-gondozást végeznek, 40-50 %-ban egészségügyi középfokú végzettséggel, ápoló-gondozóvagy felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, mint pl.: diplomás ápolók, szociális munkások.
 
    Az ágazatban a szakképzett dolgozók átlagos nettó fizetése, 2012-2013. évi felmérésünk alapján: 70-90.000,- Ft a pótlékokkal (pl.: ágy melletti) együtt. Bérfejlesztés közel hat évenem történt.

    A dolgozók sem cafeteriában sem más plusz juttatásban nem részesülnek.

    Az ágazatot évek óta folyamatos átszervezések sújtják, amelyek bizonytalanná teszik a munkavállalók helyzetét.
 
Tisztelt Miniszter Úr!
 
    Kénytelenek vagyunk nyílt levélben fordulni Önhöz, mert az elmúlt három év alatt többszöri írásban történt megkeresésünkre semmiféle választ nem kaptunk. Úgy tűnik, hogy a Szociális Ágazat nem is létezik.

    Soltész Miklós államtitkár urat is többször meghívtuk érdekképviseletünk testületi ülésére, de úgyszintén válaszra sem méltatott bennünket.
 
    Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács minden ülésén (legalább tíz alkalommal) kértem a Kormány jelenlévő képviselőjét, hogy továbbítsa problémáinkat a Miniszterhez, Államtitkárhoz, hogy hívják össze az ágazati érdekegyeztetést.

    Sajnálatos módon erre a mai napig nem került sor.
 
Tisztelt Miniszter Úr!
 
    Elengedhetetlennek tartjuk az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztés szociális ágazatra történő kiterjesztését, valamint hogy mielőbb kezdődjön érdemi párbeszéd az ágazat problémáinak rendezéséről az érintett érdekképviseletekkel. Ezért fordulok most Önhöz.
 
Budapest, 2013. május 17.

a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete
Elnöksége nevében:
 
Kónya Gusztávné
Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete
Országos elnök
 

*   *    *

     Hazánkban közel 60.000-en dolgoznak a szociális ellátás állami és egyházi intézményeiben, közel felük egészségügyi közép-, vagy felsőfokú végzettséggel. Az ágazatban a szakképzett dolgozók átlagos nettó fizetése, 2012-2013. évi felmérésünk alapján: 70-90.000,- forint a pótlékokkal együtt. Ezen a területen bérfejlesztés közel hat éve nem történt. A Kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az egészségügyi dolgozók számára régen ígért bérfejlesztés tervezetét.  A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ) elengedhetetlennek tartja az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztés szociális ágazatra történő kiterjesztését, valamint hogy mielőbb kezdődjön érdemi párbeszéd az ágazat problémáinak rendezéséről az érintett érdekképviseletekkel. Ezért „Nyílt levélben” fordultak Balog Zoltán Miniszter Úrhoz, amelyet mellékelten küldünk.
 
Meskó László
MSZOSZ
kommunikációs iroda

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZTDSZ elnökének nyílt levele Balog Zoltán miniszternek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector