Startlaphoz Csatlakozz!

Lehet-e elkötelezett egy kölcsönzött dolgozó?

   Napjainkban egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a munkaerő-kölcsönzés. Mivel a munkaerő-kölcsönzés olyan atipikus munkajogviszony, amelyre a hagyományos munkaviszony jellemzői csak részben érvényesek, felmerül a kérdés, miként alakul a munkavállaló viszonyulása a munkáltatóhoz, ha ilyen keretek között kerül foglalkoztatásra. Felmerül továbbá az is, hogy mit tehet a munkát adó fél annak érdekében, hogy a dolgozó lelkesen, motiváltan és elkötelezetten viszonyulva feladataihoz éppúgy minőségi szinten dolgozzon, ahogyan az egy tipikus munkaviszony keretei között is elvárt lenne – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Behívásos munkaviszonyhoz is jár a tb

   Legfeljebb napi hat órás részmunkaidőben foglalkoztatható a munkavállaló ebben a fokozott rugalmasságot követelő foglalkoztatási formában. A munkaviszony teljes időtartama alatt, az egyes behívások között is fennáll a társadalombiztosítási jogviszony – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Országos összefogással hozzák helyzetbe a dél-dunántúli nőket

 A régió legnagyobb felsőoktatási intézménye és országos állásportálok is felsorakoztak a dél-dunántúli női munkavállalók elvándorlása ellen küzdő Lépj és Maradj! kezdeményezés támogatói közé. Az Európai Uniós finanszírozással megvalósuló kampány minden lehetséges eszközt segítségül hív a tömeges elvándorlás elleni küzdelemben, ami súlyos probléma a régióban, különösen a jól képzett nők esetében – olvasható a pecsiujsag.hu oldalán.

Bővebben




A falu, ahol mindenkinek van állása

 Egy nyugati határszéli, ezerötszáz lelkes magyar faluban nem ismerik a munkanélküliséget, már az óvodában németül tanulnak a gyerekek, ingatlant pedig szinte már nem is lehet venni. A magyarok ingázásból élnek, a keresetüket idehaza fektetik be, a falu turizmusból származó bevételei évről évre nőnek, de élnek itt osztrákok is, akik több mint egy évtizede élvezik Hegykő vendégszeretetét. Az uniós csatlakozásunk 10. évfordulóján ezúttal egy nyugat-magyarországi település sikertörténetét mutatjuk be – a vasfüggöny leomlásától az uniós munkaerőpiac szabaddá válásán át napjainkig – írja a HVG.

Bővebben




A nemek közötti esélyegyenlőségről egyeztettek magyar és norvég képviselők

 Az Nők és férfiak esélyegyenlősége munkacsomag mintaprojektjeit előkészítő munkacsoport ülésre 2014. április 28-30-ig került sor Budapesten – olvasható a toosz.hu-n.

Bővebben




Pluszpénzért kapott előnyök a kórházi ellátórendszerben

   Sok vidéki kórházban nem értik, miként tud a budapesti Uzsoki úti kórház fizetős betegeket műteni – ezt ugyanis szigorúan el kell határolni az OEP-finanszírozott „átlagbetegek” ellátásától – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector