Startlaphoz Csatlakozz!

Balog: Magyarország akkor lehet sikeres, ha nincsenek szakadékok a társadalomban

Magyarország akkor lehet sikeres ország, akkor lehet jövője, ha nincsenek szakadékok a társadalomban - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy a hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztathatóságáról szóló budapesti konferencián csütörtökön.

Bővebben




Mi számít bele a jogviszonyba a Nők 40 kedvezményes nyugdíj esetén?

 Negyven év szolgálati idő után választhatják a nők a nyugdíjazásukat. Utánajártunk, pontosan mi számít bele a negyven évbe.

Bővebben




Munkavállalók: a propaganda és a tények

 A gazdasági élénkülés halvány nyomai már látszódnak a foglalkoztatási adatokon, amelyek természetesen köszönő viszonyban sincsenek a kormányzati sikerpropagandában hangoztatott számokkal. Az átlagbér bruttó 229800 forint – írja a stop.hu.

Bővebben




A szabadnapok több, mint harmadát nem veszik ki a magyar munkavállalók

A hazai munkavállalók harmada nem veszi ki összes szabadnapját, a szabadnapokból átlagosan 36 százalék marad meg év végén - derül ki a Profession.hu „Szabadság - élünk vele?” című kutatásából.

Bővebben




Szeretetszolgálatok: nem csak a béreken múlik az ellátások színvonala

 A szociális szakmának szervezett tanácskozást a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelyeken megállapították, hogy a béreket csak a minőség javulásával fejleszthetik – írja a HVG.

Bővebben




Reálbér növekedést hozott az alacsony infláció

 Az elemzők szerint a bérek márciusi alakulása jelentős reálkereset növekedést hozott az alacsony infláció mellett. Ezzel megindulhat a lakossági fogyasztás érdemi növekedése, ami hozzájárulhat a GDP bővüléséhez is.

Bővebben




Ki minősül gyermeknek a szabályozás szempontjából?

A munkajogi szabályozás számos előírást tartalmaz arra, ha a munkavállaló gyermeket nevel. Közismert a gyermekek után járó pótszabadság, vagy a kisgyermekes anyákat megillető felmondási védelem. Kérdés azonban, ki minősül gyermeknek a szabályozás szempontjából? Vajon akkor is alkalmazni kell ezeket az előírásokat, ha a munkavállaló nem is él együtt a gyermekével? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 229 800

  A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az átlagkeresetek 1,8 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. 2014. január–márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 229 800 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 246 600, míg a közszférában 199 700 forintot kerestek – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A KSZSZ elvárásai a 2014-2018. közötti kormányzati ciklusra

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) az 1990. évi megalakulása óta képviseli a Szövetségbe tömörült szakszervezetek köztisztviselőit, kormánytisztviselőit, közalkalmazottait, az ügyészeket, a bírákat és a nemzetbiztonság területén dolgozókat. Fellép a munkahelyek biztonságáért, a munkavállalók munkafeltételeinek javításáért, az életminőség javításáért. Tekintettel van arra a társadalmi elvárásra és felelősségre, ami az általa képviselt munkavállalók iránt megnyilvánul.

Bővebben




Mendrey László: a több tízezres diákhiány több ezres pedagógus-leépítésekkel fog járni

 Több, mint harmincezerrel kevesebben iratkoztak be középiskolába a következő tanévre, mint eddig, ami a PDSZ elnöke szerint több ezer pedagógus elbocsátását eredményezheti. Mendrey László szerint az egyik ok a tankötelezettség korhatárának leszállítása, amelynek negatív következményeivel egy 2011-es minisztériumi háttéranyag is számolt – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector