Startlaphoz Csatlakozz!

Véget ért a hálapénz-per, megszenvedték a nővérek, orvosok

A hálapénz-per miatt több dolgozónak is tönkrement az élete, van aki örökre elhagyta az orvosi pályát.

Bővebben




Bérvita miatt leállhatnak a műtők a szegedi klinikán

 Elképzelhető, hogy ügyeleti időben holnaptól nem tudnak műtéteket végezni Szegeden, a központi műtő személyzete ugyanis nem hajlandó a törvényesnél több túlmunkát végezni. Ha nem sikerül megállapodniuk az egyetemmel, délután fél 4-től másnap reggel fél 8-ig, illetve teljes hétvégén zárva lesznek a műtők – szinte egész hónapban, tudta meg a delmagyar.hu.

Bővebben




Az egyetemi végzettséggel rendelkezők tíz százaléka hagyta el az országot

Brutális agyelszívás működik Görögországgal szemben a 2010-ben kirobbant adósságválság óta: akárcsak Magyarországról onnan is tömegével vándorolnak Nyugat-Európába munkát vállalni az emberek, elsősorban a felsőfokú képesítéssel rendelkező értelmiségiek.

Bővebben




Balogh Zoltán: 26 ezer ápoló hiányzik ma Magyarországon

A nem kikényszerített hálapénz legalizálása nem jelent megoldás az egészségügyi szakdolgozói területen jelentkező munkaerőhiányra, és a keresetek rendezésére - mondta az Inforádió Aréna című műsorában a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Balogh Zoltán szerint jelenleg mintegy 26 ezer ápoló hiányzik a rendszerből, és komoly gondokat vet fel az ápolói gárda elöregedése.

Bővebben




Veszélyes az ülőmunka

Az ülőmunka súlyos panaszokat okozhat, de ezek egy része már a test szükségleteire szabott munkakörnyezettel megelőzhető – derült ki az M1 fogyasztóvédelmi magazinjának összeállításából, amelyben megszólalt egy masszázsterapeuta is. Ő azt mondja, korábban 50 éves kor környékén keresték fel panaszokkal, ma már van huszonéves páciense is.

Bővebben




Sérelemdíj a munkaviszonyban

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény megszüntette a nem vagyoni kártérítés jogintézményét, s a személyiségi jogok megsértésének szubjektív szankciójaként vezette be a sérelemdíj intézményét. A jogalkotó a sérelemdíjat kiemelte a kártérítési szabályok köréből, ezzel is érzékeltetve az eltérést a „jogelőd” jogintézményhez képest. Köztudomású, hogy a sérelemdíj megfizetésére való kötelezésnek, tehát a jogalap megállapításának nem feltétele a sértett hátrányának bizonyítása, a jogsértés ténye ugyanis önmagában megalapozza a bekövetkezett hátrány fennálltát. A munkajogviszonyban a tartós kötelem jellegéből kifolyólag gyakran előfordulhatnak személyiségi jogi jogsértések, melyet a felek kölcsönösen okozhatnak egymásnak – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Özvegyi nyugdíj a 21. században?

Az özvegyi nyugdíjjal kapcsolatos társadalombiztosítási elvek tisztázatlanságáról és az ebből fakadó problémákról szinte soha nem hallani, miközben ezrével ömlenek az ezzel kapcsolatos kérdések a Facebook-oldalamra – írja a nyugdijguru.blog.hu alapítója. Az özvegyi nyugdíj léte és szabályozása a múlt századi egykeresős, hagyományos családmodellt tükrözi: azért kapja ezt a nő, mert nem ő volt a kereső a családban, így elviselhetetlen helyzetbe kerülhet, ha a családfenntartó férfi meghal.

Bővebben




Változások a munkaügyi ellenőrzésben

Cikkünk apropóját az adja, hogy 2015. április 1-jével változott a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény (a továbbiakban: Met.). Ekkor lépett ugyanis hatályba a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi VIII. törvény, valamint az azzal összefüggő, egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló 2015. évi VI. törvény – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Egyre népszerűbb az egészségmegőrzés a cafeteriában

Évekig az étkezés támogatása vezette azt a toplistát, melyben a legnépszerűbb cafeteria elemek szerepeltek. Néhány éve azonban beelőzött az egészségmegőrzés és immár egyre fontosabb a munkavállalóknak az üdülés támogatása is – írja a Piac&Profit.

Bővebben




A nyugdíjon kívül más szociális pénzügyi juttatás nem őrzi meg a reálértékét

A társadalmi juttatások GDP-arányos csökkentésével szeretné elérni a kormány, hogy csökkenjen az újraelosztási ráta, amely a legmagasabb a régiós mezőnyben. Vélhetően a nyugdíjakon kívül más szociális pénzügyi juttatás nem nagyon fogja megőrizni reálértékét a következő években – írja a Világgazdaság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector