Startlaphoz Csatlakozz!

Mi legyen a jövő kínálatában?

Egyre népszerűbb az egészségmegőrzés a cafeteriában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 07. csütörtök, 10:10

Évekig az étkezés támogatása vezette azt a toplistát, melyben a legnépszerűbb cafeteria elemek szerepeltek. Néhány éve azonban beelőzött az egészségmegőrzés és immár egyre fontosabb a munkavállalóknak az üdülés támogatása is – írja a Piac&Profit.

  „A cafeteriatrend.hu weboldal 2010 óta évente elvégzi azt a felmérést, amellyel a cafeteria rendszer jövőbeli sláger elemeit kívánja megismerni. Az idei nem reprezentatív kutatás egyik meglepetése most is az volt, hogy a megkérdezettek mennyire felelős gondolkodással nyilatkoznak” – vonja le röviden következtetést Fata László cafeteria szakértő.
 
  A munkáltatók juttatási gyakorlatát évek óta figyelemmel kísérő szakértő szerint idén sem a kedvezményes adózás lenullázása volt a fő irány.  Az idei évben nagy meglepetést az üdülés, pihenés támogatásának felemás előretörése okozott. A fontossági sorrendben tavaly 7. helyen végzett költési cél idén már a dobogóra került, bár az adó mértéke alapján elkészített listán nem szerepel az élbolyban.
 
Mi legyen a jövő kínálatában?
 
  Ha a TOP 10 támogatandó felhasználási területet nézzük, akkor érdekes tendenciákat tapasztalhatunk. Az évekig első helyen szereplő étkezést már korábban is megelőzte az egészségmegőrzés. Ez a felhasználási terület az idei kutatásban is megtartotta, megerősítette a pozícióját.
 
  Emellett a korábban már említett üdülés lépett négy helyet előre. A tavalyi évhez képest kevésbé fontosnak ítélték a válaszadók, hogy az adókedvezmények az orvosi ellátást, kezelést támogassák, de kívánt adókedvezmény mértéke alapján felállított listán a 3. helyezést érte el ez a költési cél.
 
Fontossági sorrend a jövő cafeteria rendszerében
 
 Költési célok, melyekhez szükséges támogatást biztosítani az adórendszerben (zárójelben a 2014-es helyezés):
1. Egészségmegőrzés (1-2.)
2-4. Étkezés támogatása (3-5.)
2-4. Gyógyulás (gyógyszerek, készítmények, segédeszközök) (1-2.)
2-4. Üdülés, pihenés (7.)
5-6. Gyermek iskolakezdésének támogatása (3-5.)
5-6. Önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás (6.)
7. Gyógyulás (kezelés, orvosi ellátás) (3-5.)
8. Helyi közlekedési bérlet (8-9.)
9. Munkába járás közigazgatási határon kívülről (8-9.)
10. Munkavégzéshez szükséges képzések (10.)
 
Az adó mértéke
 
  Az előző lista azt mutatta, hogy mely elemek támogatására van nagy szükség, de milyen mértékű legyen ez a támogatás. A felmérésből az is kiolvasható, hogy mely elemeknél várjuk, hogy ezekhez akár az adómentesség kapcsolódjon, és melyekhez tudnak elfogadni a kitöltők kedvezményes (bár magasabb mértékű) adófeltételeket.
 
  A következő listában aszerint rendeztük sorba a juttatásokat, hogy melyeknél adja a legnagyobb támogatást az adórendszer (zárójelben szintén a tavalyi helyezések):
1. Egészségmegőrzés (2. )
2. Étkezés támogatása (1.)
3. Gyógyulás (kezelés, orvosi ellátás) (3.)
4. Gyógyulás (gyógyszerek, készítmények, segédeszközök) (4.)
5. Önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás (5.)
6. Munkavégzéshez szükséges képzések (8.)
7. Gyermek iskolakezdésének támogatása (6.)
8. Lakáshitelek támogatása (10. feletti )
9. Munkába járás közigazgatási határon kívülről (7.)
10. Helyi közlekedési bérlet (9.)
 
  Itt a tízes lista új szereplőjeként jelenik meg az elmúlt időszakban különösen sok figyelmet kapott lakáshitel törlesztés támogatása. Emellett a két listát összevetve látható, hogy az előző helyezés ellenére a válaszadók magas adókedvezményt várnának az egészség, gyógyulás körbe tartozó mindenféle költési célhoz. Az üdülés támogatása azonban bár fontos támogatandó területként jelenik meg, mégsem kerül az adó mértéke szerinti listára, így akár magasabb adóterhet is el tudnak képzelni mellé a válaszadók.

Forrás: Piac&Profit

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre népszerűbb az egészségmegőrzés a cafeteriában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector