Startlaphoz Csatlakozz!

A dolgozók érdekeiket egy erős szakszervezet képviselheti

Tucatnyian demonstráltak a Bosch miskolci gyárainál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 18:50

Tucatnyian demonstráltak kedden a német Bosch konszern miskolci gyárai közelében, közterületen, ahol a Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete csendes megmozdulással arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a gyártósor mellett dolgozók érdekeiket egy erős szakszervezet képviselheti.

    Fodor Tibor, a Liga borsodi elnöke korábban úgy fogalmazott: a problémák orvoslására a dolgozóknak egy erős szakszervezet létrehozására van szükségük, amely hatékonyan képviselheti érdekeiket a külföldi tulajdonú munkáltatóval szemben.

    Bodnár József, a Vasas Szakszervezet észak-magyarországi regionális ügyvivője ezzel kapcsolatban az MTI-vel szintén korábban azt közölte: a Boschnál évenként voltak bér- és szociális tárgyalások, amelyek megállapodással végződtek. A megállapodás kikényszerítése érdekében demonstrációt is tartottak, jelenleg tart a kollektív szerződés kötését célzó tárgyalások előkészítése. Rendszeresek a gyár vezetőivel a megbeszélések, tárgyalások, amelyeken számos felvetésükre pozitív eredmény született - tette hozzá.

    Ficzere Ferenc, a Bosch magyarországi érdekeltségeinek jogi és kommunikációs igazgatója kedden Miskolcon a demonstrálóknak azt mondta: sajnálja, hogy a médiából értesültek a megmozdulásról, a cég nyitott minden kérdés megvitatására. Hozzátette: „nem ez a jó formája az első kapcsolat felvételére”.

    Fodor Tibor, a Liga borsodi elnöke erre azt mondta: a Liga elismerését kérik a Boschtól.
    A tájékoztatás szerint a német cég két miskolci gyárban több mint 6000-en dolgoznak, a társaság a jogszabályok maradéktalan betartását és a dolgozói érdekképviselet érvényesítését kiemelten fontosnak tartja és világszerte ezek alapján működik, csakúgy mint kilenc magyarországi telephelyén. A munkavállalói érdekegyeztetésre több fórum áll a dolgozók rendelkezésére - közölte a cég, amelynek közleménye azt is megjegyzi: a munkavállalók közül jelenleg egy ember tagja a Liga szakszervezetnek.

    A keddi demonstráció kapcsán az MSZP miskolci szervezete is közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben egyebek mellett úgy fogalmaztak: a párt támogat minden olyan kezdeményezést és akciót, amely a bérből és fizetésből élők élet- és munkakörülményein igyekszik javítani.

    Szükség van olyan törvényekre is, amelyek a jelenleginél sokkal jobban védik a munkavállalókat - olvasható a szocialista párt közleményében.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tucatnyian demonstráltak a Bosch miskolci gyárainál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector