Startlaphoz Csatlakozz!

Spanyolország

Tízmilliárdos megtakarítás az oktatás- és egészségügyben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 07:51

Több mint tízmilliárd euró megtakarítást remél a spanyol kormány az oktatás-és egészségügyben tervezett kiadások csökkentésétől, az ágazat hatékonyságának növelésétől.

    Egyebek mellett ebben állapodtak meg miniszterek a hétfői kormányülésen, és elhatározták azt is, hogy gyorsítják néhány, a válság miatt állami kezelésbe vett bank privatizációját.

    A kormányülés után az is elhangzott, hogy a következő hetekben várható azoknak a további reformintézkedéseknek az ismertetése, amelyek célja a spanyol államháztartás helyzetének a javítása.

    A nagyjából száz napja hatalmon lévő konzervatív Rajoy-kormány március végén mutatta be az előző kormánytól „örökölt”, felülvizsgált költségvetését, amely összességében 27 milliárd eurós költségcsökkentést, illetve adóemelést irányoz elő. A cél, hogy államháztartási hiány a bruttó hazai termék (GDP) 5,3 százalékra csökkenjen a tavalyi 8,5 százalékról.

    Az euróövezet pénzügyminiszterei március közepén tartott tanácskozásukon csaknem egy százalékponttal magasabb államháztartási hiányt engedélyeztek az idén Spanyolországnak a korábban tervezettnél: az eddig a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékában meghatározott deficit helyett a hiány 5,3 százalékot is elérhet. Ezt a lehetőséget az ország azért kapta, hogy megvalósíthassa a gazdasági szerkezet átalakításával kapcsolatos terveit, de jövőre már az unióban előírt 3 százalékos GDP-arányos hiánycélt kell teljesítenie.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tízmilliárdos megtakarítás az oktatás- és egészségügyben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector