Startlaphoz Csatlakozz!

Akcióban a pilótákat tömörítő szakszervezet

Húsvét hétfőn 127 járatot töröl az Iberia a pilóták sztrájkja miatt

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 08. vasárnap, 23:02

A pilóták sztrájkja miatt húsvét hétfőn 127 járatát kényszerül törölni a spanyol Iberia, a légitársaság bejelentése szerint ebből 54 belföldi, 73 nemzetközi járat.

    A pilótákat tömörítő szakszervezet, a SEPLA hétfőn indítja sztrájksorozatát, amely az előzetes bejelentés szerint 30 egynapos munkabeszüntetést foglal magában, húsvéttól július 20-ig. Ez azt jelenti, hogy a pilóták ebben az időszakban minden hétfőn és pénteken sztrájkolni fognak, így az Iberia április 13-ra és 16-ra is járattörléseket jelentett be előzetesen.

    A sztrájkot azért hirdette meg a pilóták szakszervezete, mert úgy értékeli, hogy a március 25. óta repülő Iberia Express fapados légitársaság működési feltételei veszélyeztetik az Iberia alkalmazottainak bérharcát. A közvetítési kísérletek eddig eredménytelennek bizonyultak.

    A pilóták szakszervezetének nem ez az első megmozdulása az új, fapados légitársaság miatt: decemberben és februárban is sztrájkoltak már. Az Iberia pilótái egyebek mellett azt nehezményezik, hogy a cég vezetése az új légitársaság járatain alacsony fizetéssel kíván újonnan felvett pilótákat és légi kísérőket alkalmazni, és ez rontja az ő alkupozícióikat.

    Az Iberia Express főként a veszteséges belföldi és rövid távú útvonalakon repül, miközben az anyavállalat a jól jövedelmező transzatlanti járatokra koncentrálhat.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Húsvét hétfőn 127 járatot töröl az Iberia a pilóták sztrájkja miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector