Startlaphoz Csatlakozz!

Reagált a demonstráció hírére az AUCHAN

Nem tudják kigazdálkodni a béremelést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 03. kedd, 14:11

Az Auchan mindent megtesz a munkavállalók bérének szinten tartásáért, de hiányoznak azok a gazdasági feltételek, amelyek alapján a szakszervezet által javasolt béremelést biztosítani tudnák - közölte az áruházlánc kedden azt követően, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) az Auchan Magyarország Kft.-nél képviselettel rendelkező alapszervezete demonstrációt jelentett be a húsvét előtti szombatra az óbudai áruház elé.

    A munkáltató közleményében hangsúlyozza: az Auchan Magyarország Kft. és a KASZ képviselői az elmúlt hetek során több alkalommal egyeztetettek a vállalatnál az idei tervezett béremelésről. A vállalat javaslatait a szakszervezet rendre elutasította, így megállapodás - bár mindkét fél erre törekedett - nem született.

    A vállalat vezetése tudatában van annak, hogy az elmúlt hónapokban bekövetkezett jogszabályi változások egy része kedvezőtlenül hatott a munkatársak nettó jövedelmére, ezért a vezetőség a gazdasági eredmények által lehetővé tett legmagasabb béremelést kívánja adni dolgozóinak.

    Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a közleményben kiemeli: „Elsődleges célunk, hogy munkatársaink számára biztos, fenntartható mértékű bért tudjunk kínálni. A szakszervezet által igényelt béremelések nincsenek összhangban a vállalat teljesítményével, ezért nem tudnánk kigazdálkodni”.

    Az Auchan hangsúlyozza: az évek óta tartó nehéz gazdasági helyzetben - sok más vállalattal szemben -  nem bocsátottak el dolgozót, a munkahelyek megőrzése érdekében takarékossági intézkedéseket tettek.

    A társaság 2011. évi 7 milliárd forintot meghaladó vesztesége, és a 2012. év első két hónapjában a fogyasztás gyengülését jelző adatok alapján hiányoznak azok a gazdasági feltételek, amelyek alapján a szakszervezet által javasolt béremelést biztosítani tudnák - közölte az Auchan.

    „Az idei évre remélt gazdasági eredményeink javulásával azonban tervezzük a bérek további emelését, ahogyan eddig, úgy a jövőben is” - idézi a közlemény a cég vezérigazgatóját.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem tudják kigazdálkodni a béremelést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector