Startlaphoz Csatlakozz!

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége: Követeljük, hogy a közszolgálat minden szektorában biztosítsa a kormány legalább a 2008. évi reálkereseteket!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 08. hétfő, 18:21
Örömmel hallgatjuk, olvassuk a közmédia folyamatos pozitív híreit, melyek szerint az elmúlt év átlagos bérnövekedése az 5 %-ot is meghaladta. A közszolgálati dolgozók ezek után joggal kérdezik, hogy ők miért maradnak ki – egyesek már 10 éve – a béremelésekből. Állami és önkormányzati dolgozók egyre nagyobb hányada csúszik a megélhetési küszöb alá, pedig hosszú ideje napi 9-10 órát dolgoznak.

Sokan azt hiszik, hogy az állami alkalmazottak stabil munkahelyen dolgoznak és jól keresnek. Ma már e két klasszikus értékből az egyik sem tapasztalható. Egy középfokú végzettségű kormánytisztviselő, 41 évesen 90 ezer Ft-ot keres, aminek a reálértéke az elmúlt 6 évben mintegy 30 %-kal csökkent. Ezzel szemben a versenyszférában ez idő alatt több mint 20 %-os bérajánlást fogalmaztak meg. Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor a helyzet még inkább érthetetlen és elfogadhatatlan.

A „Munka alapú társadalomban” tisztes munkáért tisztességes bér jár(na).
Ha a kormány szociálisan egy kicsit is érzékeny és valóban társnak tekinti a munkatársait, akkor nem tűrheti, hogy hűséges szolgá(ló)i nyomorogjanak.

A „Jogok és kötelezettségek közötti egyensúly” felborult, melynek mielőbbi helyreállatására van szükség.  

Minőségi közszolgáltatásokat az állampolgárok csak tisztességesen megbecsült közszolgáktól várhatnak el.

Követeljük, hogy a közszolgálat minden szektorában biztosítsa a kormány legalább a 2008. évi reálkereseteket! 

Dr. Agg Géza

 Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

    Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége: Követeljük, hogy a közszolgálat minden szektorában biztosítsa a kormány legalább a 2008. évi reálkereseteket! .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector