Startlaphoz Csatlakozz!

Közmunka: közel kétszáz üres álláshely van Pécsett

Napjában 600-700 közfoglalkoztatott, a közbeszédben tévesen csak közmunkásnak nevezett ember dolgozik Pécsen, de a források 850 fő alkalmazását is lehetővé tennék. A dolgozókat koordinálók kampányt indítanak, hogy többen jelentkezzenek, ugyanis irodai és szakmai vonalon is el lehet helyezkedni – olvasható a pecsma.hu oldalán.

Bővebben




Nőtt a korai iskolaelhagyók aránya

Bár az ezredfordulót követő első évtizedben csökkent, 2010 óta meredeken nő a korai iskolaelhagyók aránya – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal elemzéséből. Jelenleg a 18–24 évesek 11,8 százalékának csak alapfokú végzettsége van és nem tanul semmit, ezzel az európai uniós rangsor utolsó harmadában szerepelünk. 2009 óta jelentősen nőtt a rosszul olvasó gyerekek aránya is – írja az mno.hu.

Bővebben




Háttal az országnak: 21 fős osztályból 16-an dolgoznak külföldön

Huszonkét éve méri a Tárki a hazai migrációs szándékot, ám még soha nem volt olyan magas az arány, mint az idén áprilisban: a megkérdezettek tíz százaléka szándékozik hosszabb-rövidebb időre, adott esetben örökre elhagyni az országot. Még riasztóbb az adat, ha a tavalyi statisztikával vetjük össze, hiszen a kivándorolni akarók száma megduplázódott 2014 óta– írja a sonline.hu.

Bővebben




Tudatosan cseréli közmunkásokra az alkalmazottakat a kormány

Egy 2013-as rendeletmódosítás ágyazott meg annak a gyakorlatnak, amely egyre feltűnőbb méreteket ölt: az elbocsátott közalkalmazottakat közmunkásokkal pótolják, így jóval kevesebbet kell fizetni nekik – írja a vs.hu.

Bővebben




Magyarország mintha gúnyt űzne a szociális munkásokból

A Facebookot szomorú szelfik lepték el: a szociális ágazatban dolgozók közül egyre többen töltenek fel olyan fotót, amin önmaguk láthatók, kezükben egy papírlappal, amire végzettségüket, ledolgozott éveik számát és fizetésüket írták. Van olyan havi 100 ezer forintból megélni próbáló szociális munkás,  akinek az utóbbi években leginkább eladósodott, anyagilag ellehetetlenült családok mellett kell tanácsadóként dolgoznia – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector