Startlaphoz Csatlakozz!

Jelentős tényező

A nyugdíjkorhatár és a munkavállalói státusz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 26. hétfő, 11:16
 
 A nyugdíjkorhatár betöltése nemcsak társadalombiztosítási szempontból jelentős tényező, hatása van a munkavállalói státuszra is. Más helyzetben van a munkavállaló a nyugdíjkorhatár betöltése után, a korhatár betöltését megelőző öt éven belül, illetve öt éven túl – írja a munkajog.hu.

   Az öregségi nyugdíjkorhatárt a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 18. § (1) bekezdése az érintett személy születési évéhez kötődően határozza meg a folyamatban lévő fokozatos korhatáremelésre figyelemmel. Az 1952. előtt született személyek öregségi nyugdíjkorhatára betöltött 62. életév, az 1952–57. között születetteké fokozatosan – félévenként – emelkedik, az 1957-ben és ezt követően születetteké már a betöltött 65. életév [Tny. 18. § (1) bekezdés].
 
  A nyugdíjkorhatár elérésétől öregségi teljes nyugdíj vehető igénybe legalább húsz év szolgálati idő megléte esetén, ha azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíj megállapításra kerül, az érintett személy nem áll biztosítással járó jogviszonyban, például munkaviszonyban [Tny. 18. § (2) bekezdés]. Legalább tizenöt év szolgálati idővel rendelkező, nyugdíjkorhatárt betöltött, biztosítási jogviszonyban nem álló személy öregségi résznyugdíjat vehet igénybe [Tny. 18. § (3) bekezdés]. A nyugdíjkorhatárnál korábban, de hosszabb jogosultsági idővel vehető igénybe a nők negyven év jogosultsági idővel megállapítható kedvezményes nyugellátása, itt azonban a szükséges jogosultsági idő nem azonos a szolgálati idő fogalmával [Tny. 18. § (2a) bekezdés].
 
   A nyugdíjkorhatár elérésének időpontja két szempontból is jelentőséggel bír. Egyrészt munkáltatói oldalról a munkaviszony esetleges megszüntetésének esetén, másrészt munkavállalói oldalról akkor, ha a munkavállaló az öregségi nyugdíj igénybevételéhez erre az időpontra kívánná megszüntetni a biztosítási jogviszonyt jelentő munkaviszonyt.
 
Munkáltatói oldalról
 
   A munkaviszony munkáltatói felmondással történő megszüntetése esetén igen nagy különbség van a nyugdíjkorhatárt betöltött, és azt öt éven belül betöltő munkavállaló helyzete között.
 
  A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) 66. § (9) bekezdése szerint a munkáltató a határozatlan tartamú munkaviszony felmondással történő megszüntetését nem köteles indokolni, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minősül. Nyugdíjasnak minősül a munkavállaló, ha az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, és az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel rendelkezik [Mt. 294. § (1) bekezdés g) pont ga) ­alpont]. A további nyugdíjasnak minősülő eseteket [Mt. 294. § (1) bekezdés g) pont gc)–gg) alpont], melyek nem a nyugdíjkorhatárral kapcsolatosak, az áttekinthetőség érdekében itt nem jelölöm.
 
   További következmény, hogy nem illeti meg végkielégítés a munkavállalót, ha a felmondás közlésének időpontjában nyugdíjasnak minősül [Mt. 77. § (5) bekezdés a) pont]. Ha viszont a munkavállaló öregségi nyugdíj­korhatárát még nem töltötte be, de ahhoz már közelít, öt éven belül azt el fogja érni, a helyzet a következő: az érintett munkavállaló munkaviszonyát azonnali hatályú felmondásra okot adó magatartás esetén indokolással ­ellátott felmondással megszüntetheti a munkáltató, a munkavállaló képességével, a munkáltató működésével összefüggő okból azonban csak akkor, ha a munkáltatónál nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességének, végzettségének, gyakorlatának megfelelő másik munkakör, vagy a munkavállaló az e körben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja [Mt. 66. § (4)–(6) bekezdés].
 
   További védő szabályként az érintett munkavállaló emelt összegű (a munkaviszony időtartamához igazodóan további egy-három havi) végkielégítésre is jogosult lesz.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A nyugdíjkorhatár és a munkavállalói státusz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector