Startlaphoz Csatlakozz!

A munkáltató egyoldalúan megszakította a tárgyalási folyamatot

A Sajtószakszervezet szolidáris a Pannon Lapoktól elbocsátottakkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 16. kedd, 08:40
 
„A négy megyei és egy városi lapot kiadó Pannon Lapok Társaságánál elbocsátottak több újságírót, szerkesztőt. Tekintettel arra, hogy ezt nem előzte meg érdemi, a személyekre vonatkozó konkrét konzultáció és egyeztetés, az elbocsátások okáról semmiféle konkrét, gazdasági adatokra támaszkodó tájékoztatást nem kaptunk, az elbocsátottak pontos számát sem közölték, a Sajtószakszervezet megállapítja, hogy a munkáltató egyoldalúan megszakította a tárgyalási folyamatot” – jelentette ki a szervezet közleményében, melyről az emasa.hu is hírt adott.

   Amint arról beszámoltunk, Veszprémben kirúgták a Napló törzsgárdáját, a Vas Népénél pedig a Fidesz képviselőjelöltjével egyeztetnek az aktuális témákról, miközben a városháza sajtóirodájából érkező újságírók kerülnek pozícióba a megyei lapnál. Az eset kapcsán a Sajtószakszervezet közleményt adott ki. A szervezet ebben kifejezi szolidaritását az elbocsátott kollégákkal.

   „Különösen aggasztó, hogy információnk szerint a derékhad, a leginkább tapasztalt, sokéves, olykor évtizedes munkával kiépített helyi kapcsolati hálóval rendelkező, ezért leginkább független és szuverén újságírók, szerkesztők az érintettek. Azok, akiknek a nyomtatott média üzletileg is leginkább stabil szegmense, a vidéki sajtó a tekintélyét, olvasóinak elégedettségét és hűségét köszönheti. Ez ugyanis a helyi viszonyokat jól ismerő, szuverén, az információt ellenőrizni és mérlegelni képes, sokoldalúan tájékozott újságírók munkájának gyümölcse. Azoké, akiket nem lehet ingyen dolgozó »civil tudósítókkal« pótolni” – írják. 

   A közlemény leszögezi: „a megfélemlített, egzisztenciájában megroppantott, rettegő, esetleg szakmailag felkészületlen újságíró nem tud megfelelni a jogos olvasói igényeknek. A kiegyensúlyozott tudósítást nem válthatja ki a politikailag vagy üzleti érdekek által determinált közlemény. Ezért is elfogadhatatlannak tartjuk az elbocsátásokat”.

  A Sajtószakszervezet felszólítja az újságírói szakmai szervezeteket, a szakszervezeteket, az érintett megyék civil szervezeteit, hogy tiltakozzanak kollégáink tömeges és indokolatlan elbocsátása ellen. „Kérjük a befolyásos médiumok munkatársait, hogy tegyenek meg mindent a történtek feltárása, megismertetése érdekében. A Sajtószakszervezet meggyőződése, hogy ha van tisztességes, független újságírás Magyarországon, akkor a médiának ezzel foglalkoznia kell. Itt ugyanis nemcsak néhány kolléga személyes sorsáról, hanem a szakma tekintélyéről, megbecsültségéről, hiteléről és jövőjéről is szó van” – zárul a közlemény.
 
Forrás: emasa.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Sajtószakszervezet szolidáris a Pannon Lapoktól elbocsátottakkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector