Startlaphoz Csatlakozz!

KVV Kőolajvezetéképítő Zrt.

Több tucat szakembert küld el a kőolajvezeték-építő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 26. péntek, 17:11

 Negyven dolgozó munkaviszonya szűnik meg, további negyvennek a cégcsoport más tagvállalatánál ajánlottak munkát – felelte kérdésünkre a siófoki székhelyű KVV Kőolajvezetéképítő Zrt. annak kapcsán, hogy Siófokon elterjedt: jelentős létszámleépítést hajtanak végre, egyebek között a kiemelkedő szaktudást igénylő, ezért magasbérezésű hegesztői munkakörben – írja a sonline.hu.

   A nagy múltú, idén éppen hatvan éves társaságról, mely 2008 óta az Olajterv csoport tagja, néhány hónapja akkor írtunk, amikor arról számoltunk be: a szlovák-magyar gázvezeték 92 kilométeres, Balassagyarmat és Vecsés közötti szakaszát a zrt. készítette. Egy lengyelországi munkájukkal is ekkortájt végeztek, melynek nyomán Innovációs Nagydíjat vehetett át Simon Miklós vezérigazgató, aki lapunknak arról is beszélt: középtávon reális a 4-500 fős dolgozói létszám foglalkoztatása.   
 
    „A magyar olaj- és gázipar egyik elismert szereplőjeként az Olajterv Csoport ez év október közepétől új struktúrával folytatja működését; ez személyi változásokkal is jár, mely érinti a KVV Kőolajvezetéképítő Zrt.-t is – írta kérdésünkre a cégcsoport. – Felelős munkaadóként, a magyarországi törvényi előírásokat messzemenőkig követve értesítettük a KVV Kőolajvezetéképítő Zrt.-nél dolgozó, az átszervezésben érintett munkatársakat, valamint az illetékes Munkaügyi Központot is. Az üzemi tanácsokkal és a szakszervezetekkel több körös egyeztetéseket kezdeményeztünk, mely megállapodással zárult. A KVV-nél 40 munkavállaló munkaviszonya szűnik meg. Őket a törvény által rögzített feltételek, juttatások biztosításán túlmenően, külső partner bevonásával elhelyezkedést segítő programmal és személyes tanácsadással is segítjük.

   További 40 munkavállaló részére a cégcsoporton belül, más tagvállalatnál ajánlottunk fel más pozíciót, munkakört, amit kollégáink elfogadtak. Az új szervezet kialakítását alapos és hosszas előkészítő munka előzte meg, ennek köszönhetően a termelés és a szolgáltatások is folyamatosak maradnak.”

   Mivel az a hír is járja, hogy a cégnél maradó hegesztőknek munkaidő- és ezzel együtt bércsökkentést is „el kell viselniük”, erre is rákérdeztünk, ám feleletet erre nem kaptunk. 
 
 
Forrás: sonline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több tucat szakembert küld el a kőolajvezeték-építő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector