Startlaphoz Csatlakozz!

mintegy 260 ezer munkanélkülinek nincs szakképzettsége

Czomba: minőségi munkaerő kell!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 01. szerda, 11:53

260 ezer munkanélkülinek nincs szakképzettsége, 26 ezer embernek pedig a 8 általánosa sem - mondta a munkaügyi államtitkár. Czomba Sándor problémát jelent az is, hogy a magyar munkaerő mobilitása a nullához közelít, és ezen az otthonteremtési támogatás sem sokat változtatott.

   Az országnak van olyan területe, ahol 4 százalékos a munkanélküliségi ráta, ott Ausztria, és van olyan, ahol 14-20 százalékos, ott Görögország szintjén járunk – jelentette ki Czomba Sándor munkaügyi államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.

   Borsod, Szabolcs, Baranya déli része hosszú éve küzd munkaerő-piaci problémákkal. Eközben havi szinten van több tízezer álláshely betöltetlen az országban – hangoztatta Czomba Sándor, aki szerint további problémát jelent, hogy mintegy 260 ezer munkanélkülinek nincs szakképzettsége, 26 ezer embernek pedig a 8 általánosa sincs meg. Magyarán: a képzést erősíteni kell, hogy ne csak számban, hanem minősében is rendelkezésre álljon a munkaerő – szögezte le.

   Hangsúlyozta: erről szólt a téli közfoglalkoztatáshoz tartozó képzés. Beszélt arról is, hogy a magyar munkaerő mobilitása a nullához közelít. A kormány próbálta lakhatási támogatással ösztönözni a munkaerő-vándorlást, azonban alig több mint kétezren éltek a lehetőséggel. Segít ez, de nem oldja meg a problémát – fogalmazott az államtitkár.

   Hozzátette: Szabolcs vagy Borsod az ország legszebb területei közé tartozik, az emberek nem elvágynak onnan, hanem azt szeretnék, hogy ott legyen munkalehetőség.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba: minőségi munkaerő kell!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector