Startlaphoz Csatlakozz!

Korábban utalta bérüket a KLIK

Elveszthetik januári havidíjkedvezményüket a pedagógusok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 04. vasárnap, 16:05

A KLIK mellett sok cég is átutalta a decemberi béreket a két ünnep között. Ez viszont rossz hír lehet azoknak, akiknek havi rendszeres jóváírásra van szükségük ahhoz, hogy megkapják a számlacsomagjuk által nyújtott havidíjkedvezményeket. De vajon melyik bankok kedveznek a bérüket korábban megkapó ügyfeleknek? – olvasható a penzcentrum.hu oldalán.

   Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) tájékoztatása szerint a pedagógusok bérét még 2014-ben átutalta a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Emellett sok vállalatnál is előrehozták a bérek utalását a két ünnep közötti időszakra.
 
  A probléma ezzel az lehet, hogy egyes bankszámlacsomagok esetében a kedvezményes havidíj feltétele, hogy adott hónapban érkezzen munkabér vagy jóváírás a számlára.
 
  Emiatt megkérdeztük a KLIK-et, ismerik-e a problémát, és amennyiben igen, akkor kompenzálják-e az érintetteket. A kérdéseinkre a következő választ kaptuk:
 
  A KLIK az esedékes munkabérek kifizetésénél a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelően járt el, így biztosítva azt, hogy minden munkavállaló a tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig megkapja havi illetményét. A január eleji munkaszüneti napok miatt azonban ez csak decemberi utalással volt teljesíthető.
 
   Vagyis nem tudtuk meg, hogy az általunk vázolt probléma ismert-e számukra, sem azt, hogy kapnak-e kompenzációt az érintett pedagógusok.
 
Hol van szükség kompenzációra?
 
   Megkérdeztünk bankokat arról, hogy ilyen esetben milyen útmutatást tudnak nyújtani az ügyfeleknek, figyelembe veszik-e azt, hogy korábban érkezik a fizetés és eszerint számítják-e a januári havidíjat. Jellemzően a bankok nem büntetik az ügyfeleket amiatt, hogy korábban kapják meg a bérüket, de akad olyan bank, akinek az ügyfelei rosszul járnak. 

   A K&H Banknál például főszabály szerint naptári hónapot vesznek figyelembe. Azonban, ha nagyobb összeget tartunk a számlán, akkor nem szükséges beérkező jövedelem (a minimum számlacsomag esetében ez 750 ezer forint). Ha a feltételek egyike sem teljesül, akkor viszont az ügyfél nem jogosult a havidíj kedvezményre, vagyis a pénzintézet ügyfelei valószínűleg magasabb számlavezetési díjra számíthatnak január hónapban.
 
   Az OTP legnépszerűbb számlacsomagjainál jellemzően két vagy három hónapra visszatekintve történik a jövedelemjóváírás feltételének figyelése. Emiatt a bank ügyfeleinek várhatóan nem okoz gondot a korai utalás.

  Az MKB-nál a nemrég bevezetett szolgáltatáscsomagoknál nem naptári hónapot vizsgálnak a feltétel teljesülésénél, hanem a jóváírások összegét havonta, a tárgyhónapot megelőző hónap 20-ától tárgyhónap 19-éig terjedő időszakra vonatkozóan vizsgálja. Emiatt a korai utalás nem okoz gondot a hitelintézet ügyfeleinek.
 
   Hasonló a feltétel teljesülésének szisztémája az FHB-nál, mint az MKB-nál, annyi a különbség, hogy a fordulónap minden hónap 15-e. Ennek köszönhetően megkapják a szokásos havidíj-kedvezményt, akik náluk vezetik a számlájukat.

Forrás: penzcentrum.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elveszthetik januári havidíjkedvezményüket a pedagógusok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector