Startlaphoz Csatlakozz!

Megnéztük, ki mennyit ingázik

Hosszú az út a munkába

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 23. hétfő, 10:23

Átlagosan 23 percbe telik az embereknek eljutniuk a munkahelyükre. A dolgozók legnagyobb része, 41 százaléka autóval közlekedik, 28 százalékuk busszal, trolibusszal vagy villamossal – írja a Metropol.
 
  Budapesten többen használják a tömegközlekedést: 36% jár kocsival munkába, és csaknem 50% választ buszt, trolit vagy villamost – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatokon alapuló felmérésében.

   A munkába járás miatt a foglalkoztatottak 36%-a kénytelen települését elhagyni. Budapesten és a 100 ezer lakosnál nagyobb városokban 7-8% ez az arány, de minél kisebb településről van szó, annál gyakoribb a jelenség. Országosan a dolgozók háromnegyede kevesebb mint 30 perc alatt eljut a munkahelyére, 5,8% viszont egy óránál is többet utazik a munkahelyére.

  A sebesség szempontjából vonattal és HÉV-vel lehet a leggyorsabban, óránkénti 53 kilométeres átlagtempóval célhoz érni. Személyautóval utazva 45, metróval 34, taxival 32, motorral és robogóval 30 kilométer az átlagsebesség óránként. Busszal, trolival, villamossal 29 km/órával lehet közlekedni, míg a kerékpárosok 12 km/órával haladnak.

Közlekedési szokások régiónként. Távolság (km) és idő (perc)


A fővárosban a vonat és a HÉV a leggyorsabb (46 km/óra), de holtversenyben áll a motorral, robogóval. Óránkénti 37 kilométeres tempóval az autó csak kevéssel halad jobban a metrónál (34 km/óra) és a taxinál (32 km/óra). A kerékpár 17 kilométeres átlagsebességgel felveheti a versenyt a busszal, a trolival és a villamossal, amelyek 20 km/órával közlekednek.

   Az Eurobarometer 2009-es kutatása is vizsgálta, mennyi időbe telik eljutni a munkahelyre vagy iskolába. A 79 nagyvárost tartalmazó felmérésben London után Budapest mutatói voltak a legrosszabbak. A közlekedők 32%-a több mint egy órát utazik, ami a londoni 23%-nál is rosszabb arány. Budapesten a munkába járás az emberek 35%-ánál kevesebb mint fél órába telik, míg a középmezőnyben található Barcelona vagy München esetében a közlekedők 67-68%-a fél óránál hamarabb célba ér.


   Mivel az elmúlt években megállt, sőt visszafordult a budapesti kiköltözési láz, vélhetően a mindennapi utazásra, ingázásra fordított idő is csökkent.   
 
Forrás: metropol

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hosszú az út a munkába .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector