Startlaphoz Csatlakozz!

Akár 160 ezer forintot is megkereshetnek

Hiánycikk a jó bejárónő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 03. kedd, 07:58

Hiánycikk a piacon a jó bejárónő. Aki befutott, profi, annak tele van a naptára, és napi tízórás, heti ötnapos munkával akár 160 ezer forintot is megkereshet – írja a demagyar.hu.
 
   – Cégünk egyik meghatározó tevékenysége az intézménytakarítás, a szőnyeg- és kárpittisztítás. A nagyságrendünk nem engedi meg, hogy magánemberek lakásának takarítását vállaljuk. Annyi pénzt kellene kérnem érte, amit nem fizetnének meg. A cégek nincsenek erre ráállva, magánszemélyek hirdetései közül lehet válogatni – mondta Varga Róbert, a szegedi Clean Star Kft. ügyvezető igazgatója.

  A szakember szerint sokan azt hiszik, a takarítás egyszerű, de ez nem így van. – Ez nem segédmunka. Egy képzett takarító rendelkezik vegyszer- és technikai ismeretekkel. Tudnia kell, milyen vegyszereket lehet használni bizonyos felületeken. Krómozott tárgyakat például nem szabad savazni. A csempének sem jó, ha savas anyaggal tisztítják. A savmentes vízkőoldót is csak rövid ideig szabad hatni hagyni. Rengeteg apróságra kell figyelni, ez ma már komoly szakma – magyarázta az ügyvezető.

  Varga szerint egy jó bejárónő 800–1000 forintért vállal munkát óránként. – Szegeden körülbelül 3-4 ezren élnek ebből. Nagy a kereslet. Rengetegen keresnek minket, hogy küldjünk bejárónőt, de nem tudunk. Aki profi, az meg tud élni belőle. Egy befutott bejárónőnek egész hétre tele van a naptára – mondta. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságától kapott tájékoztatás szerint takarítónőt, bejárónőt több módon lehet foglalkoztatni: munkaszerződéssel, egyszerűsített foglalkoztatás keretében, de dolgozhat egyéni vállalkozóként is. Mindegyikre más szabályok érvényesek.

  Háztartási munkának számít a lakás takarítása, a kert gondozása, a gyermekek felügyelete, a főzés, mosás, vasalás. A bejárónőt, háztartási alkalmazottat be kell jelenteni az adóhatóságnál, telefonon vagy interneten.
Nem kell utána adót és járulékot fizetni, de a regisztrációra, bejelentésre regisztrációs díjfizetési kötelezettség vonatkozik.

   Ez 1000 forint havonta, függetlenül attól, hogy mennyi időt dolgozik a bejárónő egy hónapban, vagy hogy mennyi a keresete. A munkáért kapott pénz adórendszeren kívüli keresetnek számít, nem kell bevallania sem a bejárónőnek, sem a foglalkoztatónak.

   Az adóhatóság a foglalkoztatót akár 100 ezer forintra büntetheti, ha nem jelenti be a bejárónőt és nem fizeti be a regisztrációs díjat.

Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hiánycikk a jó bejárónő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector