Startlaphoz Csatlakozz!

A 25 ezres utalványról sokan lemaradnak

Húsvéti ajándékot kapnak a kormányhivatalok dolgozói

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 02. csütörtök, 09:41

Húsvéti ajándékkal lepi meg a Miniszterelnökség a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozóit – derült ki egy, a Népszabadság birtokába került leveléből. Az irat szerint a dolgozók fejenként 25 ezer forint értékű Erzsébet-ajándékutalványt kapnak. Nem jogosultak viszont az utalványra mások mellett a „6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők. ”

   Noha a 25 ezres ajándékról sokan lemaradnak, akad olyan megye, ahol a kihagyottakról sem feledkeztek meg teljesen: ők csokoládényulat kapnak ajándékba. A Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője már a technikai részletekről is tájékoztatta az illetékes kollégákat, amely szerint a csokoládényulak a vagyongazdálkodási osztályon átvehetőek. Igaz, a kollégáknak türelemmel kellett lenniük, mert a felettes kifejezetten kérte, az átvétel a Kormánymegbízott Úr által a szervezeti egység részére megtartott értekezlet után történjen.
 
  Az ügyben megkerestük a Miniszterelnökséget, ahol megerősítették, valóban lesz ajándékozás: „Húsvét alkalmával a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozói, egyszeri juttatásként 25 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. A juttatás az ügyintézőket és a hivatalok mindennapi működésében, az ügyfelek hatékony és gyors kiszolgálásában segítő munkatársakat, összesen 27 438 főt érint, a hivatalok vezetői és vezető beosztású kormánytisztviselői nem részesülnek juttatásban. ” Mindez azt jelenti, hogy összesen 685,9 millió forint értékben lepték meg a dolgozókat.
 
   Választ vártunk arra is, hogy miért kapnak – itthon szokatlan módon – húsvéti ajándékot a dolgozók. Azt írták: „A kormányhivatalokban, járási hivatalokban és a kormányablakokban dolgozók az elmúlt években számos átalakítást, fejlesztést vittek sikerre, munkájukkal lehetővé teszik a gyorsabb, hatékonyabb és szolgáltatói szemléletű államigazgatás kialakítását. ”
 
  A Miniszterelnökség csokoládényulak ügyében nem kívánt állást foglalni. Ennek, úgy tudjuk, az az oka, hogy nem központi utasításra járt a csokoládé. Megkerestük a Békés Megyei Kormányhivatalt, ahol járt az édesség a vezetőknek. Kérdésünkre közölték, saját ötletről van szó, a gesztus a kormányhivatalon belül fogalmazódott meg. A költségeket nem árulták el, de annyit megtudtunk: „A kormányhivatal 1407 munkatársa közül 260 személy, akik nem voltak jogosultak a dolgozóknak juttatott 25 ezer forintos ajándék Erzsébet-utalványra, kaptak egy tábla csokoládét és egy darab csokoládétojást a húsvéti ünnep alkalmából”.

   Arra nem tértek ki, hogy a hivatalos körlevélben korábban beharangozott csokoládényúl helyett végül miért csokoládétojással kedveskedtek a dolgozóknak.

Forrás: Népszabadság


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Húsvéti ajándékot kapnak a kormányhivatalok dolgozói.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector