Startlaphoz Csatlakozz!

Legyen annyi minimálbér, mint a létminimum összege

Kordás László: a tárgyalások nem hoznak eredményeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 16. csütörtök, 11:17

Húszezer forint – ennyi a különbség a minimálbér és a létminimum között hazánkban. A Magyar Szakszervezeti Szövetség azért küzd, hogy a kettő közé egyenlőségjelet lehessen tenni – írja a kisalfold.hu.

  Kordás Lászlót választották nemrégiben a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökévé. A MaSZSZ-t három munkavállalói érdekképviseleti konföderáció hozta létre, így mintegy 250 ezer tagja van. Ez már elegendő erőt jelenthet az elnök szerint ahhoz, hogy jelentős változásokat érjen el a szakszervezet. Több megmozdulást terveznek, több jogszerű módszert, látványos eszközt felhasználnak az elkövetkezőkben céljaik érdekében, mert Kordás László szerint úgy tűnik, a tárgyalások nem hoznak eredményeket.

  Legfontosabb törekvéseik közé tartozik a dolgozói szegénység megszüntetése, a munkajogi szabályok megváltoztatása a dolgozók érdekében. Az elnök ígérete szerint többet láthatjuk az elkövetkezőkben az utcán a szakszervezeteket, több nyilvános rendezvényt akarnak szervezni, legközelebb például május 1-én. De a jelentős eredmények eléréséhez az is kell, hogy akik magasabb béreket akarnak és szeretnék, hogy A munka törvénykönyve megváltozzon, azok jelenlétükkel erősítsék mozgalmukat, azaz menjenek el megmozdulásaikra – hangsúlyozta.

  Kordás Lászlót a következő négy évre választották a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökének, a Közmunkások Szakszervezetének főtitkára, az egyik leginkább kiszolgáltatott munkavállalói csoport érdekképviseletének főtitkára. Ma Győrben találkozott a MaSZSZ tisztségviselőivel.
 
Forrás: kisalfold.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kordás László: a tárgyalások nem hoznak eredményeket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector