Startlaphoz Csatlakozz!

6,9 százalékkal nőtt az álláskeresők száma

Magyarok árasztották el Ausztriát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 02. kedd, 15:35

 Ausztriában 6,9 százalékkal nőtt az álláskeresők száma májusban az előző év azonos időszakához képest, a szakértők szerint ennek részben a Magyarországról és Szlovákiából beáramló munkaerő a magyarázata - írta kedden a Der Standard osztrák liberális lap nyomán a Figyelő.

  Az újság hangsúlyozta, egyelőre semmi jel nem mutat a 2011 közepétől tartó negatív irányú trend megváltozására, ehhez ugyanis túl alacsony a gazdasági növekedés, és túl gyorsan emelkedik a munkaerő-kínálat. Helmut Mahringer, a WIFO osztrák gazdaságkutató intézet munkaerő-piaci változásokat figyelő szakértője úgy vélte, 2020-2030-ig nem várható a munkaerő-kínálat csökkenése.

  A Der Standard szerint a kialakult helyzetért részben a Magyarországról és Szlovákiából Ausztriába érkező munkavállalók, részben a munkanélküliségi ráta enyhe emelkedése, részben pedig azok a politikai törekvések tehetők felelőssé, amelyek azt szorgalmazzák, hogy az idősebbek minél tovább maradjanak a munkaerő-piacon és minél később vonuljanak nyugdíjba. Az osztrák munkanélküliségi ráta májusban 0,9 százalékkal 8,6 százalékra nőtt.

  A WIFO szakértői leszögezték, mivel az osztrák munkaerő-piacon évről évre 50-60 ezerrel több munkavállaló jelenik meg, az 1-1,5 százalékos gazdasági növekedés nem elegendő arra, hogy kiegyenlítse a keresletet a kínálattal.

  A lap hozzátette, hogy Ausztriában a visszafogott gazdasági növekedés ellenére továbbra is teremtenek új munkahelyeket. Május végéig 0,7 százalékkal több új állás jött létre, számuk 24 ezerrel összesen 3,434 millióra emelkedett.

Forrás: Figyelő

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyarok árasztották el Ausztriát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector