Startlaphoz Csatlakozz!

Árnyékban is 30 Celsius-fok felett van a hőmérséklet

A ferihegyi repülőtéren délben felfüggesztették a szabadtéri karbantartási munkát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 12. péntek, 13:56

 A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a legmelegebb déli órákban felfüggesztették a tervezett szabadtéri futópálya-karbantartási munkálatokat, a repülőtéri betonon dolgozók számára pedig megkezdték a palackos víz osztását - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója pénteken.

    Hardy Mihály közleményében azt írta: a repülőtéren árnyékban is bőven 30 Celsius-fok felett van a hőmérséklet, a ferihegyi betonon egy csepp árnyék sincs és az előtéri felületek is ontják vissza a meleget. Délelőtt a beton hőmérséklete már meghaladta a 40 fokot, így a repülőgépek kiszolgálásának helyén már 38 fokot mértek.

    A repülőtér környezet- és munkavédelmi szolgálata emiatt megkezdte a palackozott víz osztását a repülőgép-kiszolgálást végző dolgozók számára. Szükség esetén az utasoknak is osztanak majd vizet, és ha tovább nő a hőség, akkor az ügyeletes repülőtér-vezető (AODM - Airport Operations Duty Manager) elrendelheti a gyalogos beszállítás felfüggesztését és a buszok beállítását - tette hozzá.

    A repülőtéri szolgálatok folyamatosan figyelik az időjárási helyzetet és többször is figyelmeztetik a dolgozókat az egészségvédelmi előírások betartására - közölte a kommunikációs igazgató.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Budapestre és tizenöt megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki. E szerint a fővárosban és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala megyében a napi középhőmérséklet tartósan meghaladhatja a 25 fokot.

    A meteorológiai szolgálat azt írta: a hőség fokozódik. Szombaton a keleti tájakon és Pest megyében helyenként 27 fok fölé is emelkedhet a napi középhőmérséklet. A maximumok szombaton várhatóan 32 és 35 fok között alakulnak. A kánikula vasárnap tetőzik. Hétfőn a Dunántúlon már megszűnik a hőség, kedden pedig délkeleten is visszaesik a hőmérséklet - tették hozzá.

    Kitértek arra is, hogy péntek délutántól az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön és a Duna-Tisza-közén lehet elvétve zivatar, míg szombaton a Tiszántúl északi felén és északnyugaton fordulhat elő.

    Az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig hőségriasztást rendelt el. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, különösen veszélyeztetettek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A ferihegyi repülőtéren délben felfüggesztették a szabadtéri karbantartási munkát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector