Startlaphoz Csatlakozz!

Mindenkinek a távmunka az érdeke

Van mobilja és laptopja? Akkor minek ül bent a munkahelyén?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 25. szombat, 11:45
 
A cégvezetők még ma is túlságosan ragaszkodnak ahhoz, hogy a munkatársak munkaidőben bent dolgozzanak az irodában. Márpedig ennek ezekben a napokban csak egyetlen értelmes magyarázata lehet: a légkondicionálás. Minden más érv megbukott, mindenkinek a távmunka az érdeke – írja a HVG.

  Nézzünk szembe a tényekkel: a világ már tulajdonképpen mobilon működik. Becslések szerint 2016-ra 2 milliárd embernek lesz okostelefonja és az emailek 53 százalékát már most is valamilyen mobil eszközön nyitják meg. Ehhez képest a munkaadók többsége még mindig ódzkodik a távmunkától, ellátja ugyan a munkatársát mobillal, laptoppal és tablettel, de valahogy mégis akkor a legboldogabb, ha a kollégák reggel nyolctól délután ötig fixen bent ülnek az irodában.
 
  Az Entrepreneur most olyan állításokat cáfol meg, amelyekre a munkaadók hivatkozni szoktak akkor, ha a távmunka ellen kell szólniuk.
 
Ha nincsenek szem előtt a beosztottaim, nem hiszem el, hogy dolgoznak
 
  Ha egy főnöknek a fél szemét vagy fülét mindig az alkalmazottain kell tartania, különben nem dolgoznának rendesen, akkor valószínűleg új embereket kéne felvennie, mert nem a legjobbakat alkalmazza.
 
  Egy menedzsernek nem dolga a fizikai felügyelet, az, hogy a munkatársak válla felett folyamatosan figyelje „szépen írják-e meg a leckéjüket”. A főnöknek el kell mondania a feladatot, az elvárásokat, és csak akkor kell beavatkoznia, ha gond van, vagy ha a segítségét kérik. A modern technika segítségével a megbeszélésekhez sem kell személyesen találkozni, a Skype vagy a GoToMeeting remek platform lehet a csoportos vagy négyszemközti megbeszélésekre. Ráadásul sokkal jobban teljesítenek azok, akiket hagynak a saját tempójukban dolgozni, főleg a kreativitást igénylő feladatoknál.
 
Ha nincsenek bent az irodában, akkor nem csak a munkájukkal foglalkoznak munkaidőben
 
 Ha jó embereket választott ki, akkor azok egy virtuális környezetben is képesek jól teljesíteni. Az senkinek sem jó, ha a távmunka folyamatos munkába megy át, vagyis ha jól szervezik meg a virtuális csapat- és egyéni munkát, akkor a távmunkában dolgozók is ragaszkodnak majd a munkaidőhöz, hiszen nekik sem érdekük, hogy a saját szabadidejük feloldódjon a munkában.
 
Az ügyfelek csak akkor bíznak bennünk, ha van látható és működő, fizikai központunk
 
  Az ügyfeleknek az kell, hogy szolgáltassanak nekik, és ha kell, elérhető legyen a cég. Ma már egy jól működő honlap, egy telefonon bármikor elérhető ügyfélszolgálat sokkal megbízhatóbb képet nyújt, mint egy postacímmel ugyan rendelkező, de a telefont soha fel nem vevő iroda. A digitális korszaknak éppen az a lényege, hogy már nem kell tégla és habarcs egy jól működő iroda felépítéséhez. Nagyjából ugyanez a válasz arra is, hogy felhasználóbarátabb-e egy olyan hely, ahol minden egy helyen van. Éppen fordítva: nem kell egy földrajzi helyhez ragaszkodni ahhoz, hogy a legjobb munkatársakat a cég kiválassza. Egy virtuális irodában nem gond, ha a munkatársak több száz kilométerre laknak egymástól.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Van mobilja és laptopja? Akkor minek ül bent a munkahelyén?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector