Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet levélben kéri a dohányellátó nyerteseit az új munkahelyek fair elosztására

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 22. hétfő, 19:21
Miután a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Continental-cégcsoporthoz tartozó Tabán Trafik Zrt. kapta meg a trafikellátó üzemeltetési jogát, az NFM közleményéből az is kiderült, hogy a dohánykiskereskedelem-ellátási feladatok teljesítésére közösen felállított, újonnan létrejövő vállalat kb. 400 dolgozónak ad majd munkát. A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete abban látja legfőbb feladatát, hogy a jelenlegi értékesíti rendszerben összesen dolgozó 1000-1200 főnek november 1-e után is megélhetést biztosító munkahelye legyen. Ezért arra kérte a két nyertes céget, hogy a központi elosztónál létrejövő munkahelyek betöltésekor minden, jelenleg versenytárs vállalatnál foglalkoztatott munkavállaló valós lehetőséget kapjon az állások betöltésére.

Országos szinten a dohányértékesítésben foglalkoztatott mindegy 1000-1200 embernek csupán a harmadára lesz szükség az új rendszer felállásával. Tehát a legpozitívabb számítások szerint is minimum 600 munkavállaló veszítheti el jelenlegi pozícióját és biztos megélhetését. A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete most a két nyertes ajánlattevő – a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., illetve a Tabán Trafik Zrt. – együttműködését kéri abban, hogy a központi elosztónál létrejövő munkahelyek betöltésekor a fair play és az egyenlő bánásmód elvei érvényesüljenek, és az új rendszerben mindenki azonos eséllyel indulhasson az álláskeresésben és a munkakörök betöltésében.

 „Szakszervezetünk jelenleg 520 tagot tömörít, és sokuk számára a központi dohányellátó novemberi indulási dátuma egyet jelent majd a munkanélküliséggel. Főként a területi értékesítésben dolgozók érintettek, illetve az ő munkájukat támogató háttérszemélyzet aggódik.”- fogalmazott Csizmadia Lajos, a szakszervezet szóvivője, majd hozzátette: „Az érintett emberek rendkívül nagy rálátással rendelkeznek az értékesítésre, bármely vállalat foglalkoztatásában is állnak jelenleg. Minden dohánygyár nagy hangsúlyt helyezett ugyanis saját disztribúciós rendszere, illetve az abban dolgozók fejlesztésére, így a sokszor évtizedes tapasztalattal rendelkező munkavállalók biztosan jelentősen hozzá tudnának járulni az új ellátó által felállításra kerülő rendszerhez is, érkezzenek azok bármelyik versenytárs vállalattól.”

A DDDSZ hivatalos levélben fordult a két nyertes ajánlattevőhöz, melyben a cégek együttműködését kérte és személyes érdekegyeztetést javasolt. A jelenlegi szituációban a szervezet legfontosabb feladatának tartja, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segítse tagjai további foglalkoztatásának esélyét, akár a jelenlegi vállalatoknál, vagy az új Kiskereskedelmi Ellátónál.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szakszervezet levélben kéri a dohányellátó nyerteseit az új munkahelyek fair elosztására.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector