Startlaphoz Csatlakozz!

Autonómok: Szabadság terén teljes a káosz, állítsák vissza a régi számítási rendet!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 19. kedd, 11:02
Az átlagbér alapú szabadságszámítás azonnali visszaállítását követelik a szakszervezetek. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége szerint a szabadságos bérek terén január óta totális a káosz, a munkaadóknak fogalmuk sincs, mit, hogyan kell kalkulálni. Az ASZSZ viszont számolt, s kiderült egyértelműen kevesebbet visznek haza az átlagbéresek, ha 28 napos hónapban vesznek ki pihenőnapokat, s többet, ha ugyanezt egy hosszabb hónapban teszik. Ez a munkahelyeken is feszültséget okozhat - figyelmeztet a szervezet.

    Még szinte életbe sem lépett, máris összeomlik a szabadság idejére járó bérek kiszámításának új rendszere, ezért az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége az azonnali megszüntetést és a régi számítási módszer visszaállítását követeli. Székely Tamás konföderációs elnök szerint akkora a káosz, hogy maguk a munkaadók sem tudják, mikor, mi alapján számoljanak. Az ASZSZ-nél viszont már az új munka törvénykönyve (Mt.) hatálybalépése előtt is számoltak, s kiderült, igazuk volt, hogy már hónapokkal korábban kongatták a vészharangot. Ugyanis az Mt. szerinti változtatások miatt egyértelműen rosszul járnak, 8 százalékot is veszíthetnek az átlagbérükből azok, akik egy rövidebb hónapban mennek szabadságra, s a szokásosnál akár 6 százalékkal is többet vihetnek haza azok, akik ugyanezt egy hosszabb hónapban teszik. Ez a számítási elv nyáron, a szabadságolások idején kiszámíthatatlan fejetlenséget okozhat a munkahelyeken - figyelmeztet Székely. Az elnök szerint totális a káosz, s a jövedelemcsökkenés elfogadhatatlan, mert ez is elsősorban a "kisembereket" érinti a legérzékenyebben, de ma már mindenkinek minden fillér számít.

    A konföderáció vezetője emlékeztet: szervezete egyebek mellett ezt a részét is többször kifogásolta az új, előzetes egyeztetés nélkül készült Mt.-nek, mert szakértőik jó ideje tudják, átláthatatlan, zavaros, követhetetlen helyzetet teremt. Az elnök a napokban egy szakmai kongresszuson Kardkovács Kolos helyettes államtitkárnak is felajánlotta: szervezete írásos szakmai javaslatokkal segíti a döntéshozókat abban, hogy korrigálhassák az Mt-ben elhibázott rendelkezéseket. A helyettes államtitkár nyilvánosan kijelentette, várja a kidolgozott javaslatokat.

    Az autonómok elnöke a szabadságos napokkal kapcsolatos állításának alátámasztásul felajánlja: a szakszervezet kiszámolja minden kétkedő politikus szabadságos bérét.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Autonómok: Szabadság terén teljes a káosz, állítsák vissza a régi számítási rendet!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector