Startlaphoz Csatlakozz!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, az Európai Szakszervezeti Szövetség tagszervezetének – kiáltványa az Európai Parlamenti választásokra:

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 01. csütörtök, 11:59
SZOCIÁLIS PÁRBESZÉDET!
2014 május 25-én európai polgárként arról döntünk, hogy ki képviselje érdekeinket az Európai Parlamentben. Magyarország tíz éve tagja az európai közösségnek. Uniós tagságunk bebizonyította a magyar társadalom döntésének helyességét, hogy az részesei legyünk az európai közösség gazdasági és szociális rendszerének. Az uniós támogatások 7 és félezer milliárd forinttal segítették eddig Magyarország építését.

   A választások minden európai, így minden magyar dolgozó, bérből és fizetésből élő polgár számára fontosak. Bár Brüsszel távolinak tűnik, az európai parlament az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekről dönt: az európai törvényekről, a Magyarország számára nagyon sok előny lehetőségét nyújtó uniós költségvetésről és kinevezi az Európai Bizottság elnökét. Szavazatunk különösen fontos 2014-ben, mert az EP választásokra az elhúzódó európai és magyar pénzügyi, gazdasági és szociális válság fényében kerül sor.

   Az európai szakszervezetek, köztük a Magyar Szakszervezeti Szövetség arra hívunk fel mindenkit, hogy olyan képviselőkre szavazzon, aki segít abban, hogy jó irányt vegyen az európai unió irányítása, és működése.

   A szakszervezetek szerint 2014-ben Európa megváltozhat. Az Európai Szakszervezeti Szövetség egy prosperáló, szociálisan befogadó Európa alternatíváját támogatja. Ehhez olyan jelölteket kell az európai parlamentbe küldenünk, akik osztják elképzeléseinket.

   Az ESZSZ, az európai munkavállalók szóvivőjeként arra hív fel minden választópolgárt, hogy azok mögött sorakozzunk fel, akik a haladó és befogadó Európát, és az emberek jogaiért működő Európát támogatják. Lehetséges egy jobb Európa. Együtt elérhetjük ezt. Együtt új pályára állíthatjuk Európát. Érdemi  párbeszédet a szociális partnerekkel.

Ellenezzük:

    A szakszervezeti mozgalom által elért, a polgárok munkakörülményeit és szociális feltételeit szolgáló eredmények visszafordítását célzó támadásokat
    Az érdemi egyeztetés nélküli, munkavállalók többségét érintő döntések meghozatalát
    Az európai projektet aláásó lépéseket, melyek az európai szociális modell alapjait támadják, így a jó munkaügyi kapcsolatok, a minőségi közszolgáltatások, és a befogadó szociális védelem ellenes intézkedéseket.

    Az olyan rendszert, ami az embereket a csökkentett bérek, rossz munkakörülmények, az elégtelen szociális védelem és az igazságtalan adózás alapján kényszeríti versenyre. Az európai foglalkoztatáspolitika nem épülhet a bizonytalan foglalkoztatásra és egyenlőtlenségre.

Kiállunk, támogatjuk, megvédjük:

    Egy szociális Európáért; egy olyan Európáért, ami polgárainak minőségi foglalkoztatást és jövőt biztosít. Munkát, biztonságot akarunk! A tisztességes megélhetéshez valódi munkahelyeket, megélhetést biztosító béreket!
    Nevezzük nevén! - a megszorítások befejezéséért. Az uniónak, Magyarországnak újra politikái középpontjába kell állítania a szolidaritást. Véget kell vetni Európa leépítésének.
    Egy új iparpolitikáért, ami innovációra, kutatásra és fejlesztésre, oktatásra, képzésre, egészségre és igazságos átmenetre épül.
    Igazságos világkereskedelemért.
    Egy ambiciózus beruházási tervért, ami új életet hoz az európai gazdaságba. Értékteremtő munkahelyeket, valódi foglalkoztatáspolitikát akarunk, modern, biztonságos, egészséges munkakörülményekkel! Ehhez használjuk az uniós támogatásokat!
    A polgárokat szolgáló társadalmi igazságosságra. Fel kell számolni a gazdagok és a szegények közti szakadékot. Igazságos közteherviselést és adórendszert!
    Támogatjuk az egységes európai minimálbér és minimálnyugdíj megvalósításának kezdeményezését
    Az egyenlőségért. Hatékony intézkedések szükségesek az egyenlő bérezés, egyenlő jogok érdekében – mindenki számára. Fel kell számolni a nők és férfiak közti bér szakadékot.
    Az igazságos, progresszív adózásért. Progresszív adózásra van szükség - a jövedelmekre és vagyonokra az újraelosztás érdekében, fel kell számolni az adóparadicsomokat, adóelkerülést, adócsalást, a korrupciót és a be nem jelentett foglalkoztatást.
    Azért, hogy minden munkavállalót emberszámba vegyenek! Kiszolgáltatottság helyett emberhez méltó bánásmódot a munkahelyen és a társadalomban – Magyarországon csakúgy, mint az Unióban! Itthon is érvényesüljenek az uniós normák!
    Tisztességes és igazságos munkatörvényt! Olyat, ami a tőke és a munka között nagyobb egyensúlyt biztosít, olyat, ami megfelel a nemzetközi normáknak!
    Valódi jogot és lehetőséget a közös érdekképviselethez! Partnerséget a szakszervezetekkel – a munkavállalókért, a fejlődésért!


   Európai munkavállalók akarunk lenni Magyarországon!  Szociális Magyarországot – a szociális Európában!

 Forrás: MSZOSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magyar Szakszervezeti Szövetség, az Európai Szakszervezeti Szövetség tagszervezetének – kiáltványa az Európai Parlamenti választásokra:.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector