Startlaphoz Csatlakozz!

Garancia a fiataloknak

Az Európai Bizottság által kidolgozott Ifjúsági Garancia az utóbbi évek egyik legfontosabb uniós kezdeményezése. Ambiciózus program ez, amely a gyakran "elveszett nemzedéknek" nevezett korosztály sorsát hivatott jobbra fordítani.

Bővebben




A munkaerőpiacig már nem jutnak el az ágyból

Azok a britek felelősek a külföldi munkaerő-növekedésért, akik nem hajlandóak munkába állni – mondta a brit munka- és nyugdíjügyi miniszter, Iain Duncan Smith, ezzel némiképp fordulatot hozva a brit belpolitikai vitában.

Bővebben




Nekik könnyebb Pécsen

A jó szakmunkások és a szoftverfejlesztők vannak a legjobb helyzetben, ha a munkahelyváltásról van szó Pécsen. A tehetséges szakemberek ugyanis annyira keresettek ezeken a területeken a városon belül, hogy szinte állandóan vannak állásajánlatok a számukra. De mi a helyzet a többiekkel?

Bővebben




Prémium teljesítmény nélkül

Munkáltatói kötelezettség hiányában kizárólag a prémiumkiírás lehetőségének megfogalmazása alapján még a korábbi gyakorlat sem teremt jogalapot munkavállalói többletteljesítmény nélkül prémium követelésére. Önmagában nem valósít meg rendeltetésellenes joggyakorlást, ha az alapító tulajdonos a mérlegelési jogkörében eljárva akként dönt, hogy a munkavállaló részére nem tűz ki prémiumot. A Kúria ítélete.

Bővebben




Gyógyszereiről mond le, kölcsönkér

A kölcsönök, az alacsony jövedelem, a sok nem várt kiadás mind-mind olyan tényezők, amelyek megnehezítik, hogy a magyarok ki tudjanak jönni fizetésükből. Legalábbis olvasóink jelentős része hónapról hónapra él, és ez is csak családi, baráti segítséggel jön ki gyakran. Sokan a hónap utolsó napjaiban már csak vegetálnak, ugyanis az élelmiszert is meg kell vonniuk maguktól. Szórakozás, kultúra, ruha – ezek a tételek sokaknál szinte már alig szerepelnek.

Bővebben




Ennyit keresnek a pályakezdők orvosok

Mennyit visznek haza havonta, és hány hónap alatt tudtak elhelyezkedni az orvos, fogorvos és gyógyszerész szakon, illetve az egészségtudományi alapképzéseken végzett pályakezdők? Íme, a diplomás-pályakövetési rendszer 2013-as adatai.

Bővebben




Halál esetén is jár a fizetett szabadság?

Az Európai Unió Bíróságának közelmúltbeli ítélete felhívja az örökösök figyelmét, hogy a munkavállaló halálával nem vész el az addig ki nem vett fizetett éves szabadság pénzbeli megváltásához fűződő joga. Az örökösök követelhetik a megváltás összegét.

Bővebben




Relatív munkaerőhiány Magyarországon

Miközben a foglalkoztatáspolitika előtt álló legnagyobb kihívás az aktív foglalkoztatottak számának növelése, illetve a munkanélküliségi ráta további leszorítása marad, a hazai munkaerőpiacon egyre fokozottabb figyelmet kíván egy speciális jelenség, a relatív munkaerőhiány is. A „relatív” kifejezés többféle szempontból értelmezhető.

Bővebben




A női munkavállalók helyzete

Mostanában úton útfélen botlok bele a mesékbe, mindenekelőtt a népmesékbe – amelyeket gyermekeinknek olvasunk fel egy-egy borongós estén – az interkulturális HR és a munkajogi különbözőségeken való elmélkedés, kollégákkal való beszélgetések kapcsán. Amennyiben a mesékből tanultak hatnak a későbbiekben az igazságérzetünkre, a jutalmazó és szankcionáló gyakorlatra, a javadalmazási mechanikákra és egészében véve a HR-kultúra alakulására – márpedig, ha kellő távolból szemléljük a kérdést, nevezetesen egymástól ­kellő távolságban lévő kultúrákat hasonlítunk össze, akkor azt találjuk, hogy mint a szocializáció része, igenis van összefüggés – , miért ne hatna a mese arra is, hogy hogyan kezeljük a női avagy férfi mivoltunkat a társadalmi életünk során. „A mesék jelentése szempontjából igen fontos az a körülmény, hogy a mese hőse férfi vagy nő. A hősnőkre általában nem ugyanazon próbák várnak, mint a férfiakra, de ha mégis, a megoldási, megfelelési módok gyökeresen különbözőek” – írja a nemi szerepeket a mesék világában kutató tanulmányában Boldizsár Ildikó.

Bővebben




Munkanélküliség, mint a legnagyobb gond

Elkészült Magyarország több mint háromezer településének helyi esélyegyenlőségi programja – jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára korábban.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector