Startlaphoz Csatlakozz!

PDSZ-petíció az oktatás helyzetének javításáért

A tankötelezettség korhatárának 18 évre történő visszaállítását, a felsőoktatási törvény visszavonását, az egyetemi autonómia helyreállítását és önálló oktatási minisztériumot követel többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete abban a tízpontos petícióban, amelyet a kormányfőnek címeztek. A csütörtöki demonstrációjuk követeléseit összefoglaló petíciót szerdán délután adták át a Miniszterelnökség képviselőinek a fővárosban.

Bővebben




Ezek idén a legkeresettebb szakmák

Informatikusokat, pénzügyi munkatársakat és szakmunkásokat keresnek leginkább külföldön. A szakképzéssel rendelkezők közül a szakácsok, pékek, hentesek és villanyszerelők találnak a legkönnyebben munkát – írja az Origo.

Bővebben




Éhbérért dolgoznak az egészségügyben

Akad olyan egészségügyi dolgozó, aki 39 éves munkatapasztalattal nettó 87 ezer forintot keres havonta. Ápolók és nővérek tüntettek múlt héten a béremelésért, de egyelőre úgy tűnik, hiába. A jövő évi költségvetésből sokak szerint nem különítettek el akkora összeget az egészségügyre, ami megoldaná a problémát.

Bővebben




Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés szolidaritásáról biztosítja a szociális ágazat dolgozóit, és támogatja demonstrációjukat

A kormány hosszú hónapok óta béremeléssel hitegette a szociális szféra dolgozóit, hogy csillapítsa elégedetlenségüket. Azonban a 2016-os költségvetésben nyomát sem találni a béremelés szándékának. Sőt már el is ismerték, hogy a következő évben ne is számítson a szociális szféra egyetlen dolgozója sem egyetlen forint béremelésre se!

Bővebben




Bénító BKV-sztrájk lesz júniusban Budapesten

A nyári fővárosi útfelújítások, illetve forgalomkorlátozások közepette jelentős nehézséget, sőt káoszt okozhat a júniusra meghirdetett kétnapos BKV-sztrájk. A közlekedési cég dolgozói magasabb bért követelnek. Ha addig nem egyeznek meg a cégvezetéssel, júniusban leállnak trolik, HÉV-ek, villamosok, buszok és metrók is - írja az Origo.

Bővebben




Hankook: befejeződött a magyarországi gyár bővítésének harmadik üteme

Befejeződött a magyarországi Hankook-gyár bővítésének harmadik üteme, az összesen 313 millió eurós (mintegy 94 milliárd forintos) beruházás révén 950 új munkahely jött létre és 19 millió abroncsra nőtt a rácalmási üzem éves gyártókapacitása.

Bővebben




Vegyük el a jövedelmük felét a szupergazdagoktól?

Teljesen rossz gondolat az egykulcsos adó, a gazdagok még gazdagabbak lesznek, a jövedelemegyenlőtlenségek pedig szétszakítják a társadalmakat – ez a lényege Emmanuel Saez világhírű közgazdász mondanivalójának, melyet a HVG ismertetett. Ha rajta múlna, minimum kétkulcsos adórendszer lenne, és a leggazdagabb tíz százalék jövedelmére 50 százalékos vagy annál is nagyobb adót vetne ki.

Bővebben




Gazdagodunk

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi statisztikái alapján az első negyedév végén 29 341 milliárd forinttal növekedett a háztartások nettó pénzügyi vagyona. Ez előző negyedévhez képest 1216,5, előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 3523,6 milliárd forintos növekedés eredménye. Az 1989-ig tartó időszakban egyetlen egyszer nem volt ennél nagyobb mértékű vagyongyarapodásra példa, így történelmi rekordként értelmezhető mindkét bázison bekövetkezett növekedés – olvasható az mfor.hu-n.
 

Bővebben




Az FDSZ követeli, hogy 2015-ben kezdődjön el a felsőoktatási bérrendezés

A Kormány által a Parlamentnek benyújtott 2016. évi költségvetési terv oktatásra/felsőoktatásra vonatkozó része nem tartalmaz a felsőoktatásban dolgozók bérrendezésére megoldást jelentő javaslatokat.

Bővebben




Kampánytéma lett a magyar munkavállaló

Az ingázó magyar munkavállalóknak sem mindegy, hogy ki nyeri a burgenlandi tartományi választást. A kisalfold.hu néhány Sopron környéki, határ menti településre látogatott el.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector