Startlaphoz Csatlakozz!

A KASZ demonstrációt tart az eredménytelen megbeszélések miatt

Metro vezetősége szerint konstruktívan tárgyaltak a szakszervezettel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 04. szerda, 12:21

A Metro vezetősége folyamatosan, konstruktívan tárgyalt a szakszervezet képviselőivel, és minden egyeztetésen hangsúlyozta, hogy nem kívánja csökkenteni az állományi létszámot és - néhány versenytárssal ellentétben - munkaidő-csökkentést sem tervez.

    Az áruházlánc ezt szerdán közölte, miután - mint az a szakszervezetek.hu-n is olvasható volt - kedden a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) a Metro Kereskedelmi Kft.-nél működő szervezete bejelentette: pénteken demonstrációt tart a szerintük eredménytelen bértárgyalások miatt.

    A KASZ szerint a cég annak ellenére sem kíván a dolgozók bérkompenzációjára többletköltséget fordítani, hogy a kormány a versenyszféra vállalatait is kompenzálja, azaz lehetővé teszi az elvárt béremeléshez szükséges bérköltségnek a szociális hozzájárulási adóból történő levonását.

    A Metro, közleményében hangsúlyozza: nagyon sajnálják, hogy még nem sikerült megállapodni a szakszervezet képviselőivel, holott a vállalat üzemi tanácsával (akik a  teljes állomány 90 százalékát képviselik) ez már több hete megtörtént.

    A Metro vezetősége folyamatosan, konstruktívan tárgyalt a szakszervezet képviselőivel, akik minden egyes egyeztetés alkalmával újabb elemmel egészítették ki követeléseiket, amelyek nagy részét a cég teljesítette volna - olvasható a közleményben.

    Hozzáfűzik: a Metro minden egyeztetésen hangsúlyozta, hogy nem kívánja csökkenteni az állományi létszámot és munkaidő-csökkentést sem tervez.

    A cég a közlemény szerint április elsejétől a szakszervezettel való megállapodás hiánya ellenére is bevezette az üzemi tanács által elfogadott verziót, azaz 5000 forintos vásárlási utalványokat kapnak dolgozóik; ez körülbelül nettó 5 százalékos fizetésemelésnek minősül. A Metro az ágazatot negatívan érintő gazdasági körülmények ellenére is minden tőle telhetőt megtesz munkatársai elégedettségének érdekében - hangsúlyozza a cég.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Metro vezetősége szerint konstruktívan tárgyaltak a szakszervezettel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector