Startlaphoz Csatlakozz!

Nagyobb irodát akarnak a fiatalok

Az Y generáció másképp akar dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 02. hétfő, 14:50

A következő 20 évben az irodaterületekkel kapcsolatos igény nem változik majd számottevően – állapítja meg a Colliers Internatonal ingatlan-tanácsadó által készített, az Y generáció (az 1980 után születettek) irodaterületi és elrendezési igényeiről szóló tanulmány. Ez túlnyomó részben a munkavállalók irodaterülettel és annak elrendezésével kapcsolatban megváltozott igényének köszönhető, akik több közösségi területet és szellősebb elrendezést szeretnének. Ez az egy főre jutó megnövekedett irodaterület-igénnyel párosul, ami ellensúlyozza és kiegyenlíti a csökkenő népességnek és a rugalmas, irodán kívüli munkavégzésnek hatásait.

    Nem gondoljuk, hogy a megváltozott bérlői igények és az irodákban dolgozók létszámának csökkenése összhatásában érzékelhető változást jelentene az irodaterület méretével kapcsolatos elvárásokban a következő 15-20 évre vetítve - mondta Damian Harrington, a Colliers International kelet-európai piackutatási igazgatója.

    Ugyanakkor már a jelenben is érzékelhetőek a bérelt irodaterület kialakításával kapcsolatos változások - tette hozzá Mazsaroff Kata, a Colliers magyarországi irodájának bérlő-képviseleti vezetője. A megfelelő munkahely irodakialakítási stratégiája a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kap. Amikor egy modern cég új irodaterületet választ, az Y Generáció igényeit is figyelembe kell vennie, akik  egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a munkavállalók között - összegzett Mazsaroff Kata.

    A  jövő irodaterületének és munkaállomásának kialakításával foglalkozó tanulmány szerint a cégeknél az irodaterület optimalizációja (79 százalék) és a költséghatékonyság (74 százalék) a két legfontosabb oka az alternatív munkaállomások és munkafolyamatok bevezetésének.

   A munkavállalók részéről az otthoni munkavégzés (89 százalék) és a mobil munkaállomás (82 százalék) vezetik az alternatív munkavégzéssel kapcsolatos igények listáját. Az International Data Corporation kutatása alapján az alternatív munkamódszerek eszközeit használók száma meghaladta az egy milliárd főt, és évi 6 százalékos növekedést prognosztizálnak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Y generáció másképp akar dolgozni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector