Startlaphoz Csatlakozz!

Pályakezdő munkanélküliek: mi lesz velük az iskola után?

 Diákok tízezrei fejezik be a napokban középiskolai, egyetemi tanulmányaikat, és kezdenek el munkát keresni. Az álláskeresés azonban hónapokig is eltarthat, a tanulói jogviszony közben megszűnik, a diákigazolvány érvényessége pedig lejár. Mi történik akkor, ha a pályakezdő fiatalok nem találnak gyorsan állást? A Pénzcentrum.hu cikkéből az is kiderül, hogy mikor kell elkezdeni tb-t fizetni, és hogy meddig jogosultak kedvezményekre?

Bővebben




Túlóra, egyszerűsített foglalkoztatás és diákmunka nyáron

Június közepétől augusztus végéig terjedő bő két hónapban munkavállalók százezrei veszik ki éves szabadságuk legnagyobb részét. Ez bizonyos cégeknél néhány hetes nyári leállást is szükségessé tesz. Milyen alternatívák állnak rendelkezésre nyáron a normál üzleti működés biztosításához?

Bővebben




Három százalékkal nőtt a pedagógusok száma ebben a tanévben

A most záruló tanévben a pedagógusok számának évek óta tartó csökkenése háromszázalékos növekedésre váltott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című kiadványából, amely szerint az országban folyamatosan nő az emberek iskolai végzettsége.

Bővebben




Lesz nyugdíj, csak alig

  Jó hír, hogy a mai fiataloknak is lesz nyugdíja, a rossz hír viszont az, hogy annak összege a megélhetéshez nem lesz elég. Így foglalható össze a szakemberek véleménye a ma már mindenki által nyilvánvaló nyugdíjproblémákról. Azonnali értékelésre, elemzésre, hatásvizsgálatokra lenne ugyanis szükség ahhoz, hogy kiderüljön, miként lehet majd kezelni, hogy 2060-ban egy munkavállaló járulékából három nyugdíjast kell majd fizetni – írja a Népszava.

Bővebben




Kiss: jelentősen romlott a szegények helyzete

Ma Magyarországon egymillió olyan ember van, akinek, bár van munkája, a családban az egy főre jutó jövedelem nem éri el a létminimumot- ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben




Nőtt a foglalkoztatottság az EU-ban az első negyedévben

 Negyedéves alapon 0,2 százalékkal, éves alapon 0,7 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU) 2014 első negyedévében az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki közleménye szerint.

Bővebben




Van olyan tanár, akinek 406 forintos béremeléssel kell beérnie

   Egy éven belül háromszor emelkedik a pedagógusok bére - mondta februárban Hoffmann Rózsa távozó köznevelési államtitkár, aki szerint ilyen mértékű fizetésemelésre évek óta nem volt példa. De mennyi az annyi? Tényleg tízezer forintos emelkedéssel számolhatnak a pedagógusok szeptembertől? Kik járnak jól, és kik kénytelenek beérni 406 forintos béremeléssel? – olvasható az aeduline.hu oldalán.

Bővebben




Mendrey László: a pedagógusok elsöprő többsége elutasítja a Nemzeti Pedagóguskart

A közoktatás problémáiról tárgyalt ma Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke. A találkozón részt vett Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is – írja a hirhatar.hu.

Bővebben




Orbán: a következő években marad a közmunka

  Akkor lesz Magyarországon egy számjegyű személyi jövedelemadó (szja), ha a gazdasági növekedés 4-6 százalékos sávba emelkedik - mondta a miniszterelnök.

Bővebben




Módosulnak a lakáscélú munkáltatói támogatás feltételei

Módosítaná a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket, valamint az acélipar területén tapasztalható adócsalások visszaszorítása érdekében fordított adózást vezetne be a csalással leginkább érintett termékekre az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik (Fidesz) képviselő terjesztett be csütörtökön képviselői önálló indítványként a parlamenthez.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector