Startlaphoz Csatlakozz!

Kedden pihennek az egészségügyi dolgozók

 Július elseje a Semmelweis-nap, vagyis az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja. Jövő héten kedden tehát zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is – írja a vs.hu.

Bővebben




Ez vár a nyugdíjasokra Magyarországon

 Hogyan kívánnak segíteni azon a több százezer nyugdíjason, aki létminimum alatt él? - interpellálta Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert Korózs Lajos szocialista képviselő. A választ jegyző Rétvári Bence államtitkár szavaiból kiderül: a nyugdíjrendszeren belül biztosan nem várható extra intézkedés.

Bővebben




Ennyit keresnek januártól a pedagógusok

2015 januárjában várhatóan több mint húszezer tanár és tanító lép át a „pedagógus II” kategóriába - már ha portfóliójuk megfelel a feltételeknek. Mennyit fognak keresni a „minősített” pedagógusok januártól? Az eduline.hu kiszámolta.

Bővebben




Egyre aggasztóbb a korai iskolaelhagyók számának növekedése

 Egyre aggasztóbb a korai iskolaelhagyók arányának három éve tartó növekedése és nem csak a képzetlenek számának növekedése maitt. Magyarország uniós vállalása az arány csökkentése, de mivel ennek az ellenkezője történik, fejlesztési pénzeket is bukhatunk. Úgy tűnik, a kormányak nincs stratégiája – írja a Népszabadság.

Bővebben




Köznevelési államtitkár: őszig átalakulhat a Klik

Őszig átalakítaná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését az új köznevelési államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, mindent megtesznek, hogy iskolakezdésre a tankönyvek rendben megérkezzenek az intézményekbe. Az államtitkár közölte: jónak tartja a mostani kerettantervi szabályozást és az iskolaszerkezeten sem változtatna.

Bővebben




Elemzők szerint a következő hónapokban nem várható látványos javulás a munkaerő-piacon

Bár a nyári szezon még javíthat a munkaerő-piaci adatokon, de felfutás nem lesz annyira kiugró, mint a korábbi években - véli a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzői. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte: a közfoglalkoztatás mellett a versenyszférában is egyre többen dolgoznak, ami a kormány sikeres foglalkoztatási programjainak bizonyítéka, és  az adatok a konvergenciaprogram alapjául szolgáló makropálya prognózishoz képest magasabb foglalkoztatás-bővülést mutatnak.

Bővebben




Munkaerőpiac: megtorpant a lendület?

 Ritkán látott folyamatokról árulkodnak a legfrissebb munkaerőpiaci számok, hiszen úgy volt képes javulni a foglalkoztatottak aránya, hogy a létszámban megtorpanás, romlás mutatkozott – írja az mfor.hu.

Bővebben




Mit tehetünk, ha szó nélkül távozik a munkavállaló?

A munkavállalói jogellenes munkaviszony megszüntetés leggyakoribb formája az, hogy a munkavállaló nem tesz írásos megszüntető nyilatkozatot, nem tölti le a felmondási időt, hanem egyszerűen csak nem jelentkezik többet a munkáltatónál, eltűnik. A váratlanul távozó munkavállaló persze sok fejfájást okozhat a munkáltatónak. Tekintsük át, hogyan kezelhető ez a kellemetlen helyzet! – olvasható a amunkajog.hu oldalán.

Bővebben




Nyugdíj: lehet, hogy meg vagyunk vezetve

A nyugdíjrendszer a kormány szerint hosszabb távon is fenntartható, a juttatások értékmegőrzőek. A szakértők közül meg jó páran úgy látják, hogy gondok lehetnek – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere

Az atipikus foglalkoztatás területén működő négy érdekképviselet számára megnyugtató megoldás született azzal, hogy a tervezettel szemben mégsem változik a folyamatos teljesítés áfafizetési rendszere - közölték a képviseletek csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector